Diana Frances Spencer blev født ind i den britiske adel. I modsætning til hvad man tror, ​​voksede hun ikke op som almindelig men i stedet voksede hun op tæt på den kongelige familie i nærheden af ​​deres Sandringham ejendom.

Hendes forældre gik igennem en skilsmisse, da hun var ung. Hun boede sammen med to søstre og en bror hos deres far. Efter at have afsluttet sin skolegang i Schweiz vendte Diana tilbage til England for at blive børnehaveassistentlærer.

Prins Charles og Diana

Første gang, prins Charles og Diana krydsede veje, var, da han datede hendes søster. Søsteren Sarah introducerede dem ved en rypejagt i november 1977. og prins Charles var ikke sammen længe. Sarah giftede sig med Neil McCorquodale. Hun sagde også, at der ikke var nogen måde, hun ville have giftet sig med Charles, uanset om han var 'støvmanden eller kongen af ​​England.'

Diana havde dog forskellige følelser for Charles, selv med en aldersforskel på 12 år mellem dem. Ifølge Diana Chronicles, hun ville fortælle sine venner, at han var en for hende og endda grine af, hvordan han var 'den ene mand på planeten, der ikke må skilles'.Denne hændelse blev dog modsagt af forfatteren Andrew Mortons bog Diana: Hendes sande historie med hendes egne ord. I den bog sagde hun, at deres første møde fik hende til at tænke 'Gud, sikke en trist mand.'

Selvom der gik et par år mere, før de to begyndte at date, foregik det meste af deres forhold over telefonen. Parret mødtes kun 13 gange, før han friede i februar 1981. Mange tror, ​​at han stadig var forelsket i Camilla, men på grund af deres tænd-igen-af-igen-forhold og kongefamiliens uvelkomne holdning til Camilla, friede han ikke til hende.

Brylluppet og skilsmissen

Brylluppet fandt sted i St. Pauls katedral. Den blev også transmitteret live, og omkring 750 millioner mennesker så den.

Det blev lavet til at være den perfekte kærlighedshistorie, men sandheden var den langt fra. Parret fik to børn, prins William og prins Harry. Men de var ikke længere forelskede. Det menes, at prins Charles havde en affære med sin ekskæreste Camilla.

Nyheden om skandalen blev verdensomspændende nyhed. To år senere i 1992 gik parret officielt fra hinanden. I 1996 blev de skilt. I mellemtiden optrådte prins Charles åbent sammen med Camilla. Der blev foretaget en ændring af Church of Englands regler, som tillod prins Charles at gifte sig igen i 2005.

Livet efter skilsmisse

Selvom prinsesse Diana og prins Charles havde været adskilt i 5 år og nu også var skilt, mindskede dette ikke folk og mediers interesse for prinsesse Diana. I stedet fulgte paparazzierne hende rundt mere end før. Hun fortsatte med at være et populært humanitært og stilikon, men folk elskede hende som den 'kongelige rebel'.

Hun brugte meget tid på at udføre sager som AIDS-patienter og andre børns sager. Hun sørgede for, at hendes drenge også fulgte hende til hospitalsbesøg og hjemløse krisecentre.

Hun ville have dem til at vide om livet uden for de kongeliges mure. Hun tog også drengene med i offentlig transport og til lokale madrestauranter for at gøre dem bekendt. Hendes medfølelse, opførsel og varme gav hende titlen 'folkets prinsesse'.

Død og sidste ord

Efterhånden som hendes popularitet voksede, blev hendes personlige liv også invaderet af paparazzier og mediepersoner. Diana datede Dodi Fayed, søn af milliardæren Harrods ejer og en producer. Parret var netop vendt tilbage efter at have tilbragt en uge på en yacht i Middelhavet.

Efter at være kommet til Paris, delte parret et måltid på Ritz Paris og tog derefter til Fayeds lejlighed. Bilen blev ført af Henri Paul, vicesikkerhedschefen på Ritz. De blev også ledsaget af en livvagt Trevor Rees-Jones.

Kort efter at bilen forlod Ritz Paris, indså de, at de blev fulgt af paparazzier. Føreren af ​​bilen forsøgte at ryste dem af sig og endte med at miste herredømmet over bilen. For at undgå kollision med en anden bil, vendte chaufføren den hurtige sedan og kørte den ind i en af ​​tunnelens søjler.

Nedslaget var så kraftigt, at Fayed og Paul døde på stedet. Diana var dog stadig i live. En brandmand, der ledede indsatsholdet, sagde, at Diana spurgte ham 'min Gud, hvad skete der?'. På det tidspunkt vidste han ikke, at det var prinsesse Diana, og at de bar de sidste ord, hun ville tale til nogen. Hun døde få timer senere på hospitalet.

Begravelsen

Hendes begravelse menes at være en af ​​de mest sete med over 2,5 milliarder mennesker, der tunede ind for at sige det sidste farvel til hende. Omkring 1 million mennesker stod i kø på gaden i London for at se hendes kiste. Folk var for det meste sympatiske over for Dianas to unge drenge William og Harry, som kun var 15 og 12 år gamle på det tidspunkt.

I 2017 lavede de i fællesskab et interview, hvor de talte om, hvor svært det var for dem at være en del af hele processen og ikke bryde sammen i offentligheden. William sagde, at han forsøgte at gemme sig bag sit lange hår, mens Harry sagde, at han bare ville gøre deres mor stolt. De var begge enige om, at det var meget vanskeligt at gå bag deres mors kiste.

Mens de voksede op og sjældent taler med hinanden, vil de begge altid være Diana og Charles' sønner. Hun elskede dem højt, og det viste sig på alle billeder og videoer, der findes af dem sammen.

I januar 2020 annoncerede Harry og Meghan deres beslutning om at træde tilbage fra kongelige pligter og blive økonomisk uafhængige. Selvom de to brødre lever forskellige liv, forsøger de begge at leve op til deres mors forventninger og gøre hende stolt.