Inden for 7 måneder efter at have tiltrådt købmandsleveringsfirmaet Instacart som bestyrelsen, Fidji Simo, har den tidligere Facebook-direktør fået stillingen som Instacart-direktør. Fidji Simo vil erstatte grundlæggeren og den nuværende administrerende direktør for Instacart, Apoorva Mehta den kommende 2. august. Tidligere har Simo arbejdet som vicepræsident og leder af Facebook-appen. Ifølge erklæringen fra Instacart vil Apoorva Mehta nu arbejde som den administrerende formand for bestyrelsen.

Instacart har afvist at sige noget mere om denne igangværende overgangsproces.Udover at arbejde som vicepræsident for Facebook-appen, er Simo også medstifter af Kvinder i produkt , en non-profit organisation, hvis hovedmotto er at øge kvinders tillid til produktledelse. Derudover opfordrer denne organisation også kvinder til at vælge en karriere inden for teknologi. Denne overgang er bestemt et stort tab for Facebook, da det har mistet sin mest populære kvindelige leder, der går foran med et godt eksempel, men på den anden side har Instacart fået en ny energikilde, da de har planer om at øge deres salg med 50 % i 2021.Overførslen af ​​Apoorva Mehta fra hans CEO-post er fuldstændig en sjælden hændelse og samtidig en bemærkelsesværdig én. Apoorva Mehta grundlagde Instcart for 10 år siden, og virksomhedens nuværende værdi er over 39 milliarder dollars.

Instacart Business stiger under pandemi

Instacart kom i nyhederne under denne coronavirus-pandemi, da millioner af mennesker rundt om i verden begyndte at sætte sig selv i karantæne og undgå interaktion mellem mennesker, så meget som muligt. Folk begyndte at lede efter forskellige kilder for at få dagligvarer uden at gå udenfor. Instacart griber denne mulighed til fulde, og de begyndte at ansætte hundredvis af nye arbejdere. De lancerede også funktionen til levering samme dag på forskellige produkter som elektronik, sportsudstyr, medicin og dagligvarer.

Fidji Simo har en stor erfaring med at arbejde i kontroversielle milliardvirksomheder, alt takket være hendes retmæssige erfaring med at arbejde hos Facebook. Når vi taler om Simos meddelelse om at blive medlem af Instacart, sagde Facebooks nuværende driftschef, Sheryl Sandberg, Fidji- Jeg er enormt taknemmelig for den indflydelse, du har haft på Facebook i løbet af de sidste 10 år. Du har båret så mange hatte førende Facebook-appen – alt imens du har talt for ligestilling mellem kønnene i teknologisamfundet. Jeg er så stolt af at se, hvor du er på vej hen. Hepper på dig!

Instacart ser Simo som en person, der er ansvarlig for arkitekturen i Facebook-annonceringsvirksomheden og en frontlinjeleder af Facebooks mobilindtægtsstrategi. Simo har set Facebooks vækst fra 1000 til 1.00.000 ansatte.

Da han talte om at blive medlem af Instacart, sagde Simo, Jeg blev forelsket i Instacart først som kunde, derefter som bestyrelsesmedlem, og nu er jeg beæret over at blive en del af virksomheden som administrerende direktør og lede dets næste vækstkapitel. Apoorva grundlagde Instacart for 10 år siden med en ambitiøs vision om at bringe hele industrien online, og i årenes løb har han bygget og skaleret en fænomenal forretning, der understøtter hele dagligvareøkosystemet. Instacart har forvandlet den måde, folk spiser på, og løst et virkelig essentielt behov for millioner af familier som min egen – adgang til mad.

Hun påtager sig posten som Instacart CEO, når pandemien er ved at falde, og forskellige dele af verden er begyndt at genåbne, og folk er begyndt at gå ud. Det bliver interessant at finde ud af, hvordan hun tackler disse nye udfordringer og vil fortsætte den relevante vækst af Instacart.