Gabe Erales blev annonceret som vinderen af ​​Top Chef 18, Bravos madlavningskonkurrence, som fandt sted i Portland, Oregon torsdag den 1. juli. Men denne sejr for Erales viste sig at være en kontrovers på ingen tid. Topkok-værten Padma Lakshmi har nu opfordret til en undersøgelse af kokkens tidligere adfærd.

Hele episoden startede, efter at Gabe Erales torsdag aften blev hædret med hatten fra Top Chef sæson 18. Ikke før, da Erales dukkede op som vinderen af ​​den populære madlavningskonkurrence, begyndte brugere af sociale medier at dele nyheder om, at kokken er blevet fjernet fra Austin-restauranten Comedor i december 2020. Ifølge medejerne blev Erales fyret på grund af påståede gentagne overtrædelser af politik. Ifølge Austin Chronicle erklærede medejerne derefter, at han blev fyret på grund af gentagne overtrædelser af vores politikker og for adfærd i strid med vores værdier.

Topkok sæson 18 vinder 'Gabe Erales' - Padma Lakshmi kræver en undersøgelseSidste år i december rapporterede Eater Austen, at Erales blev fyret fra sine pligter som chefkok på Comedor, en avanceret mexicansk restaurant. Efter en e-mail fra både kokken og partneren Philip Speer fra restauranten, blev Erales fyret for overtrædelse af deres politikker og hans forseelse. Der kom ingen afklaring på det tidspunkt.

Men fredag ​​udtalte Austin American-Statesman, at Erales blev fjernet, da han skar timer på en medarbejder, og også at han havde et seksuelt forhold til hende. Ikke kun, at han forsøgte at have upassende kommunikation med hende efter afslutningen af ​​deres forhold.Efter at jeg vendte tilbage fra 'Top Chef', tog jeg nogle forretningsbeslutninger som leder, der påvirkede denne medarbejder og blev fundet at være diskriminerende, og jeg indså, at det var dårlige beslutninger, sagde Erales i sin udtalelse. Jeg har brugt de sidste seks måneder på virkelig at reflektere over disse fejltagelser og tage de nødvendige skridt til at blive en bedre ægtemand, en far, en kok og en leder gennem terapi, gennem spiritualitet.

Midt i alle disse rygter tog Lakshmi også fat i sit Twitter-håndtag og svarede ved at skrive: Som en, der er blevet seksuelt chikaneret, er dette emne alvorligt og fortjener åbenhed. Vi filmede Top Chef i oktober sidste år og var ikke klar over de påstande, der nu kommer ud om Gabe. Dette bør undersøges, og netværket bør overveje sin bedste handling.

Hun fortsatte med et opfølgende tweet ved at tilføje: For at være klar, ingen har påstået seksuel chikane på journalen eller på anden måde til Bravo/Top Chef, og vi dommere havde ingen indikationer på upassende opførsel fra Gabe under hans tid på sættet .

Gabe Erales vandt Top Chef 18-titlen ved at efterlade kokkene Dawn Burrell fra Houston og Shota Nakajima fra Seattle som andenpladsen. Gabe Erales er også den første mexicanske deltager nogensinde, der er blevet kronet som topkok.