Da Facebook i onsdags offentliggjorde sin økonomiske rapport for første kvartal, slog den Wall Streets salgs- og indtjeningsfremskrivninger, hvilket øgede selskabets aktiekursstigning med 5 % i handel efter arbejdstid. Facebook er allerede inden for slående afstand fra at blive den næste trillion-dollar tech-behemoth, takket være en stigning på aktiemarkedet.

Den sociale netværksvirksomhed slutter sig til Apple, Microsoft, Amazon og Alphabet, Googles moderselskab, som det sjette amerikanske selskab, der har nået milepælen. Efter en positiv juridisk dom, der afviste en antitrust-klage anlagt af US Federal Trade Commission og en koalition af statsadvokater, steg selskabets aktie 4,2 procent til $355,64.

Personlig annoncering, der vises til Facebook- og Instagram-brugere, tegner sig for næsten hele Facebooks omsætning. Virksomheden har også en voksende hardwaredivision, som arbejder på enheder, herunder som Portal-videoopkaldsgadget, Oculus virtual-reality-headsets og smarte briller, som alle forventes at være tilgængelige i 2021. Facebooks indtjening pr. til $3,30, hvilket langt overstiger analytikernes forventninger på $2,37. Selskabet rapporterede også sit næstbedste kvartal i form af salg med 26,2 milliarder dollars i aktiver mod 23,7 milliarder dollars, som eksperter havde forventet. Salget på Facebook steg med 48 procent i første kvartal i år sammenlignet med samme periode sidste år. Selskabets nettoindtægt på 9,5 milliarder dollars var næsten det dobbelte af de 4,9 milliarder dollars, det indsendte i første kvartal af 2020.Derudover registrerede virksomheden 1,88 milliarder daglige brugere, en stigning på 8% år over år. Samlet set steg månedlige aktive brugere 10 % år over år til 2,85 mia. I USA og Canada, hvor Facebook har 195 millioner brugere, meldte virksomheden om flad vækst. Facebook sagde også, at 2,72 milliarder mennesker bruger mindst et af dets programmer på daglig basis, inklusive Instagram, Messenger og WhatsApp. I den tidlige eftermarkedshandel steg Facebooks aktiekurs 5%, hvilket bragte den til $322 pr. aktie.

Hvis disse fremgange holder, vil Facebook sætte et nyt all-time high på Wall Street på torsdag. Facebooks markedsværdi er steget til 915 milliarder dollars, hvilket sætter den på vej til at blive den næste digitale juggernaut til en værdi af 1 billion dollars.I en erklæring udtalte Facebooks administrerende direktør Mark Zuckerberg: Vi havde et solidt kvartal, da vi hjalp folk med at holde forbindelsen og virksomheder udvikle sig. Vi vil fortsætte med at bruge store penge i de kommende år for at skabe nye og meningsfulde oplevelser, især inden for nyere områder som augmented og virtual reality, handel og skaberøkonomien.

Efter at have rapporteret dystre indtægter og brugerdata for andet kvartal af det år, oplevede virksomheden en massiv reduktion på 19 procent i 2018. Datalæk, falske nyheder og, mest berygtet, Cambridge Analytica-skandalen, hvor et datafirma uretmæssigt indhentede data fra 87 millioner Facebook-brugere og brugte dem til at målrette annoncer for Donald Trump under præsidentvalget i 2016, bidrog alle til faldet. På trods af skandalerne har Facebook været i stand til at komme sig og har formået at vokse sin forbrugerbase og gennemsnitlige indkomst pr. person. Siden 27. juli 2018 er aktiekursen steget med mere end 90%.