Den 74. filmfestival i Cannes 2021 er klar til at løfte gardinerne i år den 6. juli og fortsætter indtil den 17. juli. Og vi er her for at dele navnene på de berømtheder, der udgør juryen for den internationale filmfestival i år. Juryen består af fem kvinder og tre mænd berømtheder af syv nationaliteter.

Jurylisten, der skal dømme film i år, omfatter Mati Diop, Mylène Farmer, Maggie Gyllenhaal, Jessica Hausner, Mélanie Laurent, Kleber Mendonça Filho, Tahar Rahim og Song Kang-ho. Juryen vil blive præsideret af jurypræsident Spike Lee i at afgøre skæbnen for de 24 film i Cannes-konkurrencen 2021.Cannes Film Festival 2021 – Jurylistedetaljer

Juryen offentliggør prisvinderne den 17. juli under festivalens afslutningsceremoni.Lad os komme ind på detaljerne om jurymedlemmerne, der kommer fra fem kontinenter.

Så den første på vores liste er direktør Mati Diop . Hendes første film var Atlantics, som blev udvalgt i den officielle konkurrence på Cannes-festivalen 2019 og blev hædret med Grand Prix. Diop, som også er skuespiller, blev set i film - In My Room i 2020, Antonio Campos Simon Killer i 2012, inklusive Claire Denis' 35 Shots of Rum i 2008.

Den canadisk-fødte franskmand Mylène Farmer er en topsanger i Frankrig og Canada. Hun har opnået succesen med at sælge 35 millioner plader i løbet af sin 35-årige karriere. Hun blev berømt i 1980'erne og er en af ​​de mest succesrige pladekunstnere i Frankrig. Hun slog rekorderne med sine sange Pourvu qu’elles soient douces, Sans contrefaçon blandt mange andre.

Maggie Gyllenhaal er en skuespillerinde, producer, manuskriptforfatter og instruktør, der blev nomineret til Oscar-prisen. Hendes første film var Donnie Darko (2001), som derefter gav strålende præstationer i Secretary (2002) og Sherrybaby (2006). Hun blev også nomineret til sin første Oscar for sin rolle i Crazy Heart i 2009.

østrigsk direktør Jessica Hausner 's to film - Lovely Rita og Hotel fik premiere på Festival de Cannes i Uncertain Regard-sektionen. Jessica Hausners instruktørfilm Lourdes blev hædret med FIPRESCI-prisen.

Den franske skuespillerinde Melanie Laurent som også er en del af Cannes Film Festival 2021-juryen, er populær for sin rolle i Quentin Tarantinos Inglourious Basterds. Skuespillerinden medvirkede i over 40 film. Skuespillerinden blev også hædret med Cesar Award for sin Film Tomorrow i 2015 under den bedste dokumentarfilm.

Kleber Mendonça Filho er en brasiliansk instruktør, hvis anden film Aquarius var en del af 69thCannes filmfestival konkurrence i 2016.

Tahar Rahim , en fransk skuespiller blev set i The Serpent og Kevin Macdonalds film The Mauritanian. Rahim vandt Grand Prix på filmfestivalen i Cannes sammen med ni César-priser for sin fantastiske præstation i Jacques Audiards A Prophet i 2009.

Sangen Kang-ho er en sydkoreansk skuespiller, der medvirkede i en række film – Memories of Murder (2003), The Host (2006), Snowpiercer (2013), Okja (2017) blandt andre. Imidlertid har hans 2019-film Parasite haft succes med at vinde fire Oscars. Song Kang-ho fik også sin plads i New York Times 25 Greatest Actors of the 21st Century i år 2020.

Tjek dette rum for flere liveopdateringer om 74. filmfestival i Cannes 2021 .