Housemarque, det finske studie, der står bag udviklingen af ​​den eksklusive PS5, Retur, er blevet opkøbt af Sony. Nyheden blev delt til mediet med et tweet, som også indikerer, at Sony måske også er på udkig efter at opkøbe Bluepoint spil, studiet, der lavede endnu et berømt spil, Demon's Souls remaster.

I forbindelse med købet af Housemarque sagde Hermen Hulst, leder af PlayStation Studios, at, Housemarque er et med utrolige visioner, der er i stand til at skabe mindeværdige nye teams, der giver genlyd i vores samfund. med en dokumenteret track record for at skabe originale spil, der byder på klassens bedste gameplay, er Housemarque et meget dygtigt studie, og vi kunne ikke være mere begejstrede for officielt at byde dem velkommen til PlayStation-familien. Med sin gribende gameplay-tællehistorie og uforsonlige verden har Returnal fanget PlayStation-publikummet, og vi ser frem til at arbejde sammen med holdet for at udleve deres ambitioner, kreative visioner om fremtidige projekter . Housemarque har produceret spil til næsten alle enheder, der inkluderer PC, iOS, Xbox 360, men for nylig blev størstedelen af ​​deres spil kun lavet til PlayStation. Før Returnal var studiet berømt for Super Stardust-spillene, som var kompatible med PS3, PS4 og PSP.

Ilari Kuittinen, medstifter og administrerende direktør for Housemarque, byder opkøbet velkommen. Opkøbet giver vores studie en fremtidig og stabil mulighed for at fortsætte med at levere på gameplay-centrerede tilgange, mens vi stadig eksperimenterer med nye metoder til narrativ levering og flytter grænserne for denne moderne kunstform .Rapporten om købet af Housemarque kommer sammen med et hint om, at Sony planlægger at erhverve endnu et studie, Bluepoint Games. Sonys PlayStation Japan Twitter-konto, mens de tweetede om købet af Housemarque, postede de fejlagtigt et salgsfremmende billede, der tydeligt indikerer købet af Bluepoint Games. Tweetet blev straks slettet inden for få minutter, men Twitter-brugeren Nibel bekræftede, at tweetet kom fra den officielle Playstation-konto i Japan.

Bluepoint Games har sin egen historie med samarbejde med PlayStation. Demon's Soul Remastered er et af de seneste eksempler på deres samarbejde. Studiet har også remasteret nogle af de andre eksklusive PlayStation-titler som f.eks Shadow of the Colossus, The Uncharted Trilogy, og Blomst .

Sony Playstation, største konsolrival, Microsoft Xbox, har for nylig været involveret i så mange opkøb. Når vi taler om navnene på studierne, har Microsoft købt Ninja Theory, Playground Games, Double Fine, Obsidian Entertainment og Bethesda. Virksomheder bør holde sig selv involveret i sådanne former for opkøb, da de hjælper dem med at producere flere kvalitetsspil, som en gamer vil elske at spille.

Mens han gav et interview til GQ, afviste Hulst klart, at de er i nogen form for rivalisering og konkurrence med Microsoft. Han sagde, Jeg leder altid efter folk, der har et enkelt sæt værdier, lignende kreative ambitioner og arbejder meget godt med vores team, som vi kan investere yderligere i og hjælpe med at vokse som skabere. Det er ikke sådan, at vi går rundt og bare foretager tilfældige opkøb .

Så vi kan garantere, at dette opkøb vil bringe nogle af de eksklusive spil, som alle vil elske.