Bad Bunny efterfølges af den mexicanske sangskriver og producer Edgar Barrera, som modtog ni nomineringer, mens den Puerto Ricanske sanger Rauw Alejandro blev nomineret i otte kategorier. Fortsæt med at læse for at kende den komplette liste over nominerede.

Topnominerede ved Latin Grammy 2022

Puerto Ricanske sangerinde Bad Bunnys 11-ugers Billboard 200-topalbum En sommer uden dig , har givet ham 10 nomineringer i år. Edgar Barrera har modtaget nomineringer til årets sang og bedste popsang for Indigo , som blev skrevet af Camilo.Christina Aguilera og Rosalía har hver fået syv nomineringer, inklusive årets album. En anden kunstner, der fik syv nomineringer, er den uruguayanske sanger Jorge Drexler. Dette års nomineringer bliver værdsat for at være mere mangfoldige end de tidligere udgaver.For det meste har reggaeton og urban genrer domineret den latinske musikindustri i de sidste par år og vil også have en stærk tilstedeværelse ved priserne, men andre genrer som pop, alternativ og salsa har også fået betydning i nomineringerne.

I mellemtiden er regional mexicansk musik blevet holdt uden for hovedkategorierne, bortset fra den bedste nye kunstner, hvor bandet Yahritza y Su Esencia er nomineret.

Liste over nomineringer i større kategorier

Bedste nye kunstner byder på 11 nominerede i år, inkl Ángela Álvarez, Sofía Campos, Cande og Paulo, Clarissa, Silvana Estrada, Pol Granch, Nabález, Tiare, Vale, Yahritza y Su Esencia og Nicole Zignago.

For årets sang, 'Sometimes Good and Sometimes Bad' af Ricky Martin feat. Reik; 'Agua' af Daddy Yankee, Rauw Alejandro & Nile Rodgers, 'Baloncito viejo' af Carlos Vives & Camilo, 'Besos en la forehead' af Fonseca, 'Encontrarme' af Carla Morrison, 'Henta,i' af Rosalía og 'Índigo' af Camilo & Evaluna Montaner er blevet nomineret.

Andre nominerede i kategorien er 'Pa' mis muchachas' af Christina Aguilera, Becky G, Nicki Nicole feat. Nathy Peluso, 'Provenza' af Karol G, 'Tacones rojos' af Sebastián Yatra og 'Tocarte' af Jorge Drexler & C. Tangana. Den komplette liste over nominerede kan ses på priserne officiel hjemmeside .

Latin Grammys 2022 finder sted i november

Manuel Abud, CEO for Latin Recording Academy, annoncerede nomineringerne, sagde: 'På Latin Recording Academy stræber vi hele tiden efter at støtte og opmuntre latinske musikskabere, og disse nominerede er indbegrebet af musikalsk ekspertise og repræsenterer det store momentum, som vores musik er i øjeblikket. oplever.'

'Vi er stolte af at præsentere nomineringerne med denne mangfoldige gruppe af talentfulde kunstnere, som afspejler udviklingen af ​​vores akademi som en moderne og relevant institution, og officielt starter den treogtyvende sæson af Latin Grammy Awards,' fortsatte han.

Den 23. udgave af Latin Grammy Awards afholdes den 17. november i Michelob Ultra Arena på Mandalay Bay Resort and Casino i Las Vegas.

Er du tilfreds med de nominerede? Hvilken kunstner går du efter for at vinde? Fortæl os i kommentarfeltet.