Har du nogensinde undret dig over, hvorfor de eksklusive fancy restauranter tager mere betalt og serverer mindre mad?Du er måske helt sikkert blevet forvirret, når du har besøgt en fancy restaurant ved at se på den lille del af maden og det beløb, du har betalt for det. Vi har afkodet nogle interessante årsager bag dette i vores artikel. Lad mig advare dig - efter at have læst denne artikel vil du helt sikkert blive overrasket og ville være ivrig efter at prøve fine middage for at opleve dette til validering.

Her er hvorfor fancy restauranter serverer små portioner mad

Udsøgte high-end restauranter vælger omhyggeligt råvarer af høj kvalitet, når de tilbereder enhver ret. Nogle restauranter importerer endda ingredienser til et par af deres signaturretter. Som sådan vil portionen, der serveres, være mindre for at give en omkostningseffektiv slutpris på retten. Desuden ser den lille portion elegant ud, når den serveres og vil være nemmere at præsentere, så kunden kan nyde bare ved at se på retten og selvfølgelig ved at få den senere.En anden interessant ting, der skal bemærkes, er, at den første bid, vi tager, altid smager bedst, og smagsløgene bliver normalt mindre følsomme, når vi fortsætter med at spise. Med dette i tankerne vil kokken fokusere på kvalitet i stedet for kvantitet, så kunderne kan nyde hver bid i stedet for at kede sig ved at have en stor mængde af et almindeligt måltid.

Det er almindelig praksis blandt de fleste restauranter at servere et 3-retters måltid, der inkluderer en forret, hovedretten og til sidst en dessert. Men i fine restauranter vil der være omkring 10-12 forskellige retter, som inkluderer forretter, velkomstdrink, varm suppe, salat, en første hovedret, en ganerens, den anden hovedret, ost, dessert og wienerbrød.

Det er svært for et normalt menneske at fordøje alle retterne, hvis de skulle serveres i almindelige portioner. Dette er også en af ​​grundene til, at restauranter serverer små portioner, så kunden kan smage lidt af det hele.

En anden vigtig kendsgerning, der skal bemærkes, er, at hver ret involverer kokkens kreativitet. Få retter er sammensat af forskellige grøntsager, som tilberedes separat. Tallerkenen er arrangeret på en sådan måde, at kunden bliver imponeret over madens kreative udseende bortset fra smagen. Det ville ikke se godt ud, hvis disse små grøntsager er arrangeret i en tallerken, der allerede er fuld. Derfor foretrækker kokke at servere mindre portioner.

Ordsproget, less is more og gode ting kommer i små pakker, passer passende i tilfælde af fine restauranter. Også i nutidens verden af ​​sociale medier, når smarte restauranter serverer en lille portion mad med tiltalende tallerken, skaber det også buzz.

Ifølge en undersøgelse bliver gæster begejstrede ved at se på små portioner og vil være ivrige efter at prøve måltidet for at forstå den subtile forskel. Konceptet med en begrænset portion vil efterlade et langvarigt indtryk i den besøgendes sind.

Desuden er det en normal menneskelig tendens at tro, at dyr mad er af høj kvalitet, som er velkapitaliseret af de såkaldte fancy restauranter.