The Gifted er en Fox superhelte-tv-serie, der foregår i et alternativt univers, hvor X-Men er forsvundet, baseret på Marvel Comics' X-Men-franchise. Serien har i alt 2 sæsoner. Showet blev sendt for første gang den 2. oktober 2017 og sluttede den 26. februar 2019. Kritikere gav det primært positive anmeldelser, og det havde et solidt seertal.Showet 'The Gifted' kredsede om to almindelige forældre, der tager deres familie på flugt fra myndighederne, når de opdager, at deres børn har mutante styrker, og kommer ind i et underjordisk samfund af mutanter, der skal kæmpe for at holde sig i live.

De begavede – fornyet eller aflyst?

Efter to sæsoner besluttede Fox at afbryde showet den 17. april 2019. The Gifted, Fox's sophomore-dramedi, bliver ikke fornyet for en tredje sæson. I sin anden sæson, som sluttede i februar, var serien en middelmådig performer på Fox's almindelige rangliste. Som tidligere nævnt fik serien positive anmeldelser fra kritikere, hvor anden sæson rangerede endnu højere på Rotten Tomatoes.

The Gifteds anden sæson havde dog et gennemsnit på 1,1 voksne 18-49 i Live+7, ned fra 2,0 i sæson 1 og 3,3 millioner seere via Deadline. Fordi Fox ikke længere ejer showet. Lineære vurderinger spiller nu en væsentlig rolle i broadcast-netværkets beslutning om at forny det. De fleste X-Men-fans har konkluderet, at alt dette har noget at gøre med Disneys opkøb af Fox.Disse beundrere er nøjagtige, dog på en meget mere indirekte måde, end de tror. Det er vigtigt at bemærke, at Disneys opkøb udelukker Fox Broadcasting. Fordi virksomheden allerede ejer et sendenetværk og ville få forbud mod at købe et andet.

Matt Nix, showrunneren, indrømmede i et februar-interview med SlashFilm, Min fornemmelse er, at det mest sandsynlige er, at hvis vi kommer tilbage, vil vi komme tilbage på en slags kreativ måde. Noget partnerskab, for jeg tror, ​​at det, vi har opdaget, er, at fans af The Gifted er store fans af The Gifted. Vi har en solid fanskare, og den er lidt lille til broadcast-netværkene. Men vi klarer os godt med streaming, så der kan være, mit håb er, at der er noget at finde ud af i det område... Jeg forventer ikke en sæson på 22 afsnit, men jeg ville elske at tage fejl.

Den begavede slutning

Spoiler Alert!

Flere medlemmer af undergrunden tager afsted for at deltage i Inner Circle i slutningen af ​​den første sæson. Og anden sæson viser konflikter mellem begge fraktioner såvel som andre med deres egen radikale overbevisning. Showet havde klaret sig godt med hensyn til online visning. Men den er nu formelt opsagt, og der er ikke noget at sige om, hvorvidt den bliver fornyet. Hvis du har set showet, er du sikkert klar over, hvordan det endte.

Klimakset begynder med Strucker-familiens reaktioner på de berygtede 7/15 hændelser. Reed Strucker gav sit liv for at forhindre Reeva Payge i at ødelægge USA's regering og realisere sin drøm om at skabe et mutantland.

Matt Nix, showrunneren, hævdede, at han ikke syntes, det var rimeligt at afslutte sæsonen uden forklaringer. Men at han skulle efterlade noget spænding til en eventuel tredje sæson. Det ville jeg ikke, sagde han, men samtidig med kort på bordet, ville jeg elske at komme tilbage. Vi har mere historie at fortælle. Så det ender på en cliffhanger, men jeg synes, vi også leverer en masse tilfredsstillende konklusioner til publikum. Nu er vi efterladt på en cliffhanger, fordi showet er blevet aflyst, og vi vil ikke være vidne til, hvad der vil ske yderligere.