Græsk yoghurt er ved at blive en trend i disse dage, men ved du faktisk, hvad der er græsk yoghurt, hvordan adskiller det sig fra almindelig yoghurt, og hvad er de sundhedsmæssige fordele ved at spise græsk yoghurt? Nå, i dag vil jeg besvare alt dette i denne artikel.

Hvad er græsk yoghurt, og hvordan adskiller den sig fra almindelig yoghurt?

Græsk yoghurt og almindelig yoghurt består af de samme ingredienser. Græsk yoghurt har dog mere protein i sig. Det har også mindre sukker. Dette gør græsk yoghurt meget sundere end almindelig yoghurt. Græsk yoghurt gennemgår en stivningsproces, som dræner det meste af vandet, mineralerne og laktose ud af det. Dette giver den den tykke konsistens og syrlige smag, som den er kendt for.Græsk yoghurt er spækket med en masse næringsstoffer som:

  • Calcium
  • Protein
  • Probiotika
  • Vitamin B-6 og B-12
  • Kalium
  • Zink

Græsk yoghurt – Se fordeleneDer er også mange andre fordele ved at spise græsk yoghurt:

Probiotika gør din tarm glad

Græsk yoghurt er ligesom andre yoghurter fyldt med probiotika, hvilket gør den fantastisk for tarmen. Probiotika er sunde bakterier, der kan forbedre immunforsvaret. Probiotika hjælper også med at genoprette den sunde balance mellem bakterier i tarmen. De har også vist sig at reducere mavesmerter. Ifølge certificeret ernæringspraktiker Shane Griffin, uden en sund balance mellem gode bakterier fra probiotika, kan for mange dårlige bakterier opbygges og forårsage skade på vores immunsystem. Probiotika holder os sunde ved at leve i vores tarme og balancere bakterierne.

Probiotika gør dig også glad

Sammen med en sund krop hjælper probiotika også til et godt mentalt helbred. I en undersøgelse fra 2016 viste det sig, at personer, der spiste 100 gram probiotika, enten gennem yoghurt eller i en kapsel, oplevede mindre stress og angst end dem, der ikke gjorde det. Probiotika kan påvirke hjernen på grund af forbindelsen mellem tarmen og hjernen. Det skyldes sandsynligvis også, hvordan tarmen kan lave neurotransmittere, såsom serotonin og dopamin.

Knoglesundheden er forbedret

Calcium understøtter knoglesundheden og reducerer risikoen for osteoporose. Da græsk yoghurt er rig på calcium og protein, kan det forbedre knoglesundheden. At spise nok protein er også nødvendigt for knoglesundheden. Calcium er nødvendigt i kroppen for ikke kun dine knogler, men også for dit hjerte, muskler og nerver for at fungere ordentligt.Calcium er blevet forbundet med reguleringen af ​​kroppens kortisoloutput. Forhøjede niveauer af hormonet kortisol kan få kroppen til at lagre fedt, hæmme vægttab eller andre sundhedsmæssige mål. Ved at inkorporere mere calcium i din kost, kan du delvist begrænse fedtproduktionen i kroppen, siger Shane Griffin. Græsk yoghurt er en god måde at få calcium på, da den er meget nem at spise og kan passe overalt i din kost.

Proteins betydning

Græsk yoghurt har meget protein, endda mere end mælk. Protein er en af ​​de tre makromolekylære nøglekomponenter, der hjælper med kropsfunktioner (sammen med lipider, kulhydrater). Protein bruges dagligt i kroppen til at opbygge knogler, muskler, hud, hår osv. Protein giver også kroppen energi. Det er en nødvendighed for at få den rigtige mængde i kroppen og er meget vigtig for dit immunsystem, celler og nerver. Græsk yoghurt er en fantastisk kilde til protein, da den er fuld af det. At spise græsk yoghurt kan hjælpe med at øge muskelmassen. Det er vist, at en proteinfyldt kost kan øge muskelmassen hos mennesker, der træner.

Vitamin B-12 og dets fordele

Vitamin B-12 er afgørende i kroppen for energi, dannelse af røde blodlegemer og hjernefunktioner. Græsk yoghurt er fuld af vitamin B-12. Det er en bedre måde at få vitaminet på i stedet for at skulle spise et tilskud. Vegetarer får ofte ikke nok vitamin B-12, da det naturligt findes i kød, så græsk yoghurt er en god mulighed at tilføje til din kost for at få vitamin B-12.

Kalium og højt natriumdiæt

I dagens verden indtager folk ofte meget natrium hver dag. Græsk yoghurt er lav i natrium, men også høj i kalium. Det er vigtigt at have en ordentlig balance mellem natrium og kalium i kroppen. Kalium er et meget vigtigt mineral, der kræves i kroppen. Det hjælper med at sænke blodtrykket og regulerer væskebalancen. Det kan også afbalancere natrium i kroppen, så hvis du har en høj natrium diæt, kan kalium hjælpe med at slippe af med det overskydende natrium. Kalium kan også reducere blodtrykket og beskytte mod osteoporose og nyresten.

Græsk yoghurt og diabetes

Græsk yoghurt kan reducere risikoen for type 2-diabetes. Også, da græsk yoghurt er proteinrig og har lavt fedtindhold, er den helt fantastisk til mennesker med diabetes.

Blodtryk

Da græsk yoghurt er en form for fermenteret mælk, kan det sænke blodtrykket. Ifølge 14 undersøgelser, som havde mere end 700 deltagere, viste det sig, at fermenteret mælk med probiotika hjalp med at sænke blodtrykket. Så græsk yoghurt kan hjælpe med at regulere blodtrykket.

Træn med græsk yoghurt

Græsk yoghurt kan være en god og sund snack efter en træning. Da det er proteinrigt, kan det hjælpe med at reparere skader på musklerne, mens du træner, og det kan også hjælpe med at opbygge og styrke dem. Som sagt af Shane Griffin, er græsk yoghurt rig på de aminosyrer, der udgør proteiner, og proteiner er byggestenene til at regenerere muskelvæv og reparere fiberskader. Andre frugter kan også tilføjes til blandingen til en nærende snack.

Fuld af jod

Græsk yoghurt har masser af jod. Jod er et mineral, der er vigtigt for skjoldbruskkirtelhormoner, som styrer kroppens stofskifte og mange andre vigtige funktioner. Folk i dag har en tendens til at have jodmangel, hvilket kan forårsage alvorlige problemer, herunder hurtige udsving i vægt, siger Shane Griffin. For mennesker med vægtproblemer øger øgede jodniveauer i deres kost skjoldbruskkirtlens aktivitet og øger igen deres stofskifte, hvilket fremmer vægttab. Jod findes i nogle fødevarer, hvoraf den ene er græsk yoghurt.

Græsk yoghurt - måder at nyde

Der er en række måder at nyde græsk yoghurt på

  • Tilføj bær og/eller bananer til det og nyd det som en snack
  • Brug den som topping i stedet for creme fraiche
  • Fordel på brød eller kiks

Sidste ord

Overordnet set har græsk yoghurt mange fordele for kroppen. Den er fuld af næringsstoffer som, calcium, kalium, jod, probiotika osv., som alle er vigtige for kroppen. Det forbedrer helbredet og gør dig glad. Og der er forskellige måder, du kan inddrage det i din afbalancerede kost.