Facebook erhvervede WhatsApp arbejder på at introducere en ny funktion, der vil gøre det muligt for sine brugere at sende billeder uden at reducere deres kvalitet. Med denne nye funktion behøver WhatsApp-brugere ikke at komprimere mediefiler, før de sender dem. Denne funktion er dog stadig i udviklingsfasen, og der er ikke engang nogen beta-test tilgængelig for brugerne endnu.

WhatsApp planlægger også at foretage store ændringer i indstillingerne for videokvalitet. De nye indstillinger for videokvalitet giver brugerne mulighed for at sende videoer på WhatsApp med minimal komprimering. Lige nu er der ikke sådanne indstillinger til stede på WhatsApp, og appen reducerer automatisk størrelsen af ​​billeder og videoer for at matche den begrænsede grænse. Derudover forbereder WhatsApp også sin app til en af ​​de mest ventede funktioner - understøttelse af flere enheder.Send billeder uden komprimering

I henhold til rapporterne delt af funktionssporingsplatformen, WABetaInfo, WhatsApp har frigivet sin opdatering til Android v2.21.14.16, og det er blevet fundet efter at have gennemgået kodningen, at WhatsApp, nummer et meddelelsesplatform, planlægger at lancere en funktion, der vil give brugerne mulighed for at dele billeder i bedste kvalitet. Lige nu er den maksimale mediefilstørrelse, som man kan dele på WhatsApp, uanset om det er et foto, video eller talebesked, 16 MB for alle platforme. Og nogenlunde på de fleste telefoner er filstørrelsen på 16 MB lig med 90 - 180 sekunders video ifølge WhatsApp.

Hvorfor WhatsApp komprimere billeder?Grænsegrænsen på 16 MB, der er indstillet på WhatsApp, komprimerer automatisk den mediefil, du vil dele. Den seneste betaopdatering giver hints om, at WhatsApp arbejder på at udvide grænsen. Med denne nye opdatering vil WhatsApp-brugere være i stand til at vælge billedkvaliteten på de billeder, de vil sende, ved at gå til indstillingerne. Brugere vil også blive forsynet med en databesparelsesmulighed, og ved at aktivere den kan de komprimere størrelsen af ​​mediefilen op i betydeligt omfang for at gemme data.

Hvad er udgivelsesdatoen for denne nye WhatsApp-funktion? Så på nuværende tidspunkt er der ikke nogen officiel bekræftelse på, hvornår denne funktion vil rulle ud for betatestere, da den stadig er under udvikling. Hvad vi mener med at være under udvikling er, at brugere ikke vil være i stand til at bruge denne funktion, selvom de bruger WhatsApp på Android beta v2.21.14.16. Bortset fra billedfunktionen arbejder WhatsApp også på lignende indstillingsmuligheder for videoer, samt introducerer snart understøttelse af flere enheder. Multi-enhedsfunktionen er meget tæt på at blive rullet ud til beta-test blandt offentligheden. Denne nye multi-enhedsfunktion vil give WhatsApp-brugere mulighed for at logge ind via deres WhatsApp-konto samtidigt på fire forskellige enheder.

Whatsapp har også for nylig lanceret en stemmeafspilningshastighedsfunktion. Ved at bruge denne funktion kan man øge eller mindske afspilningshastigheden af ​​talebeskeder modtaget på WhatsApp. Denne funktion minder meget om afspilningshastighedsfunktionen, der findes på YouTube.