Er I interesseret i at vide, hvem der er de bedste rigeste kvinder i verden? Vi er her for at dele detaljer om verdens 20 rigeste kvinder.

Top 20 rigeste kvinder i verden

Dette er de 20 rigeste kvinder i verden:

1. Francoise Bettencourt MeyersFrancoise Bettencourt Meyers er den rigeste kvinde på planeten Jorden. Hun er en fransk milliardærarving, der fik det meste af sin formue gennem arv, da hendes mor, Liliane Bettencourt døde i 2017. Hun er den eneste datter, og nu ejer hendes familie en ejerandel på 33 % i kosmetikgiganten L'Oreal, som blev grundlagt af hende bedstefar Eugene Schueller.

Hun er i øjeblikket formand for verdens største kosmetikvirksomhed, L'Oreal, som er noteret på den franske børs og en del af CAC 40-indekset.Francoise Bettencourt Meyers anslåede nettoværdi er 92,2 milliarder dollars i juni 2021. Siden 1997 har hun været et af bestyrelsesmedlemmerne i L'Oreal.

2. Alice Walton

Alice Walton er den næstrigeste kvinde i verden med en anslået nettoværdi på 61 milliarder dollars. Hun er født i 1949 og er datter af Sam Walton, som var grundlæggeren af ​​Walmart Inc. Walmart er en amerikansk virksomhed, der driver en kæde af hypermarkeder, dagligvarebutikker. Hun er arvingen til Walmart-formuen.

Hun er født i Arkansas og har en bachelorgrad i økonomi fra Trinity College. Efter endt uddannelse sluttede hun sig til Walmart. I år 1988 grundlagde hun også Llama Company, som ikke fik succes og blev lukket senere i slutningen af ​​1990'erne.

Hun spillede en afgørende rolle i udviklingen af ​​Northwest Arkansas Regional Airport, som blev åbnet for offentligheden i 1998. For at anerkende hendes bidrag har lufthavnsmyndigheden navngivet terminalen til Alice L. Walton Terminal Building.

3. MacKenzie Scott

MacKenzie Scott blev skudt frem i rampelyset, da nyheden om skilsmisse med Jeff Bezos, grundlægger af Amazon Inc blev annonceret. Hun var tidligere kendt som MacKenzie Bezos. Efter deres skilsmisse i 2019 modtog MacKenzie aktier i Amazon som en del af et forlig, der anslås at være omkring 35 milliarder dollars værd.

Født i 1970 i San Francisco i USA, efter at have afsluttet skolen, bestod hun fra Princeton University med en bachelorgrad i engelsk. Hun mødte Jeff Bezos, da hun arbejdede for et hedgefondsfirma. MacKenzie og Jeff giftede sig i 1993 og var involveret i Amazon, da virksomheden oprindeligt blev oprettet.

MacKenzie Scotts nettoværdi er cirka 62,7 milliarder dollars i 2021. Hun giftede sig for nylig igen med naturfagslæreren Dan Jewett.

4. Julia Koch

Julia Flesher Koch er en amerikansk milliardær og filantrop gift med den afdøde industrimand David Koch, som var medejer af Koch Industries. Julia Koch og familie ejer en andel på 42% i familievirksomheden Koch Industries efter Davids død i 2019.

Koch Industries er en privatejet virksomhed med en omsætning på $115 milliarder, som er involveret i flere industrier lige fra kemikalier, energi, raffinering, fiber, finans og mange andre vertikaler.

Julia blev født i 1962. Hun arbejdede som model og senere med modedesign efter at have afsluttet sin eksamen. Hun mødte David første gang i 1991 og blev gift i 1996. Hun er bestyrelsesmedlem i Koch Industries med en nettoværdi på cirka 46,4 milliarder dollars og forsøger at holde sig væk fra mediernes rampelys.

5. Miriam Adelson

Adelson er den rigeste israelske og femte rigeste kvinde i verden. Hun har en majoritetsandel på 56 % i Las Vegas Sands, som er en kasinooperatør, som tidligere blev ejet af hendes mand, der for nylig døde i januar 2021. Hendes anslåede nettoformue er $32,4 milliarder.

Miriam blev født i Tel-Aviv i 1945 og afsluttede sin eksamen i naturvidenskab med speciale i mikrobiologi og genetik fra det hebraiske universitet i Jerusalem.

I år 1991 giftede hun sig med den amerikanske forretningsmagnat Sheldon Adelson og flyttede for at slå sig ned i Amerika. Hun er en stærk tilhænger af Israel og en vokal tilhænger af Donald Trump og gav den største donation under hans optakt til præsidentvalget i 2016.

6. Jacqueline Mars

Jacqueline Mars og hendes bror John ejer hver 33% af aktierne i det amerikanske chokolade- og slikfremstillingsfirma Mars Incorporated. Frank C. Mars, hendes bedstefar grundlagde virksomheden i 1911, som er privatejet med en omsætning på 40 milliarder dollars.

Født i 1939 afsluttede Jacqueline sin eksamen med en grad i antropologi. Hun kom til Mars Inc. som fødevareproduktgruppedirektør i 1982, og hun var tilknyttet virksomheden indtil 2001, da hun gik på pension. Hendes anslåede nettoformue er $31,3 milliarder og er den sjette rigeste kvinde i verden.

7. Yang Huiyan

Yang Huiyan er en kinesisk ejendomsudvikler, som er den syvendestørste forretningskvinde i verden og også Asiens rigeste unge kvinde. Hun har omkring 58% af aktierne i Country Garden Holdings, som er et ejendomsudviklingsselskab med base i Guangdong i Kina.

Country Garden blev grundlagt af hendes far Yang Guoquiang i 1997. Han overførte næsten 70 % af selskabets aktier til Yang Huiyan, før selskabet gik til børsnotering i 2007 for at rejse 1,6 milliarder dollars. Født i 1981 afsluttede hun sin eksamen fra Ohio State University med speciale i kunst/videnskab. Hun har en nettoformue på $29,6 milliarder i 2021.

8. Susanne Klatten

Susanne er den rigeste tyske kvinde og verdens ottende rigeste kvinde med en anslået nettoformue på 27,7 milliarder dollars. Det meste af hendes formue er arvet efter hendes fars død. Sussanne arvede en større kontrollerende andel på 50,1% i Altana Company, som var i fremstillingen af ​​specialkemikalier og lægemidler.

Hendes far, Herbert Quandt, efterlod også en ejerandel på 19,2 % i den tyske luksusbilproducent BMW, der har hovedkontor i München.

Hun er født i 1962 i Bad Homburg, Tyskland, og har en grad i business finance og MBA i reklame fra IMD Business School. Hun spillede en stor rolle i transformationen af ​​Altana AG til en specialkemikalievirksomhed i verdensklasse.

9. Gina Rinehart

Gina Rinehart er en af ​​de rigeste mennesker i Australien og den niende rigeste kvinde i verden. Hun er administrerende formand for Hancock Prospecting Group, et privatejet mine- og landbrugsselskab med en ejerandel på 76,6%. Hun arvede sin rigdom, da hendes far døde i 1992, som var grundlæggeren af ​​Hancock Prospecting-gruppen.

Født i 1954 i Perth, Vestaustralien, var hun en dropout fra University of Sydney for at hjælpe sin far, hvor hun studerede økonomi. Hun fik indgående kendskab til jernmalmindustrien og genopbyggede derefter Hancock Company til en af ​​de mest succesrige profitable virksomheder i Australien. På et tidspunkt i 2013 blev hun opført som den 16. mest magtfulde kvinde i verden af ​​Forbes. Hendes nettoformue er $23,6 milliarder i 2021.

10. Iris Fontbona

Iris Fontbona er Chiles rigeste person og den tiende rigeste kvinde i verden. Fontbona og hendes familie har en majoritetsandel på 65 % i Antofagasta plc, som er noteret på London Stock Exchange.

Efter hendes mand Andrónico Luksic Abaroas død på grund af kræft, arvede hun det meste af sin formue i 2005. Hendes anslåede nettoformue er 23,3 milliarder dollars. Antofagasta er et Santiago, Chile-baseret kobbermineselskab, der også er involveret i transportindustrien med en omsætning på 5,1 milliarder dollars i 2020. Fontbona ejer også en større aktiepost i Quiñenco, som er Chiles største forretningskonglomerat, som er i mange vertikaler som Food & Drikkevarer, finansielle tjenesteydelser mv.

Fontbona blev født i 1940 og giftede sig med Andrónico i 1960. Hun holder en meget lav profil og tøver med at give interviews. Hun er troende romersk-katolsk.

11. Zhong Huijuan

Zhong er verdens selvfremstillede rigeste kvinde, der kommer fra Kina. Hun er administrerende direktør og formand for Hansoh Pharmaceutical-virksomhed med hovedkontor i Lianyungang. Virksomheden er specialiseret i onkologi, psykoaktive, anti-diabetiske og andre lægemidler. Hun er også grundlæggeren af ​​virksomheden med en aktiemajoritet på 66%. Hendes nettoformue er omkring 18,9 milliarder dollars.

Hun blev født i 1961 i Lianyungang, Jiangsu-provinsen. Hun tog sin eksamen i kemi i 1982. Efter sin uddannelse startede hun sin karriere som kemilærer på en skole.

Hun er bosat i Shanghai og gift med Sun Piaoyang, som er formand for Jiangsu Hengrui Medicine, en kinesisk medicinalvirksomhed.

12. Wu Yajun

Wu Yajun er en kinesisk milliardær og medstifter og administrerende direktør for Longfor Properties, som er et ejendomsudviklingsselskab med base i Hong Kong. Hun var sammen med sin eksmand med til at stifte virksomheden i år 1993. I 2021 er hendes nettoformue 17,9 milliarder dollars

Hun blev født i 1964 i Chongqing. Wu tog eksamen i navigationsingeniør i 1984. Før hun startede sin karriere inden for ejendomsmæglerområdet arbejdede hun som journalist og redaktør i 5 år i et nyhedsbureau, der blev kontrolleret af den lokale kommunale regering.

Da ejendomsmarkedet boomede, havde hun engang positionen som den rigeste kvinde i Kina i 2012.

13. Fan Hongwei

Fan Hongwei er en kinesisk milliardær og administrerende direktør for Hengli Petrochemical selskab, som er noteret på Shanghai-børsen. Virksomheden genererer hovedparten af ​​sin omsætning fra raffinering af olie og fremstilling af kemiske fibre.

Det har en interesse i polyester, chips og filamenter, og også fast ejendom. Hendes milliardærmand Chen Jianhua er direktør for Hengli Group.

Fan Hongwei blev født i 1967 i Jiangsu-provinsen, Kina. Hun begyndte sin karriere som revisor og har en andel på 45 % i virksomheden, som er værd 16,4 milliarder dollars i 2021.

14. Charlene de Carvalho-Heineken

Charlene de Carvalho-Heineken er en hollandsk milliardær, der arvede en kontrollerende aktiepost på 25 % i Heineken International Company, da hendes far døde i 2002. Heineken er verdens næststørste virksomhed, der producerer øl og Europas nummer et brygger.

Hun er født i 1954 og er nu Hollands rigeste person og administrerende direktør i virksomheden. Hun giftede sig med en bankmand, Michel de Carvalho i år 1983. Hendes nettoformue er 16,1 milliarder dollars.

15. Abigail Johnson

Abigail Johnson kommer fra Amerika, og hun er administrerende direktør og bestyrelsesformand for Fidelity Investments. Fidelity investments er et amerikansk investeringsselskab, der blev grundlagt af hendes bedstefar Edward C. Johnson II.

Hendes nettoformue er tæt på 15 milliarder dollars, og hun blev nummer syv i 2019, da Forbes udsendte en liste over verdens 100 mest magtfulde kvinder. 49 % af aktierne i Fidelity-virksomheden ejes af hende.

Hun blev født i 1961. Efter at have afsluttet sin bachelorgrad i kunst, gik hun til Harvard Business School for MBA i 1988. Efter sin MBA sluttede hun sig til som analytiker og porteføljeforvalter i Fidelity Investments. Hun er gift med Christopher McKown.

16. Beate Heister

Beate Heister er en tysk forretningskvinde, der har arvet sin rigdom fra sin far Karl Albrecht. Hendes far grundlagde den tyske discount-købmandskæde Aldi. Aldi har en kæde på mere end 10.000 butikker i 20 forskellige lande med en årlig omsætning på 91,9 milliarder dollars. Hendes far var den rigeste person i Tyskland i mange år.

Hun er født i 1951 og er gift med Peter Heister, og hendes formue er 13,7 milliarder dollar værd i 2021.

17. Kirsten Rausing

Kirsten Rausing er en svensk milliardær forretningskvinde og filantrop. Hun ejer 33 % af aktierne i Tetra Lavals holdingselskab. Tetra Laval Group har specialiseret sig i emballerings-, forarbejdnings- og distributionsløsninger til FMCG og mange andre industrier.

Hun er bestyrelsesmedlem i virksomheden med en anslået nettoværdi på 13,2 milliarder dollars.

Rausing blev født i 1952 i Lund, Sverige. Hun bor i Storbritannien og er ikke gift endnu. Rausing er en af ​​de rigeste mennesker i Storbritannien.

18. Wang Laichun

Wang Laichun er en kinesisk selvfremstillet milliardær forretningskvinde og er formand for Luxshare Precision Industry. Hendes virksomhed, som er en elektronikproducent, tæller Apple som en af ​​sine værdsatte kunder, og den producerer også elektronikstik.

Laichun har mere end 10 års erhvervserfaring i elektronikindustrien. Senere besluttede hun at forlade og samarbejde med sin bror for at købe Luxshare i 2004.

Wang Laichuns nettoformue er cirka 12,7 milliarder dollars i 2021

19. Savitri Jindal

Savitri Jindal er fra Indien, og hun er formand emeritus for OP Jindal-gruppen. Hun er den rigeste kvinde i Indien med en anslået nettoværdi på 11,5 milliarder dollars.

Hun blev født i Assam i 1950 og blev gift i 1970 med Om Prakash Jindal, populært kendt som O.P. Jindal, som var grundlæggeren af ​​Jindal-gruppen. Jindal-gruppen har en forretningsinteresse i stål, el, minedrift, olie og gas. Efter hendes mands pludselige død i et helikopterstyrt, arvede hun ikke kun hans forretning, men også hans politiske arv.

Hun tjente som medlem af den lovgivende forsamling for staten Haryana fra 2005 til 2014. Hun var også minister i delstatsregeringen. Jindal Steel, datterselskabet til Jindal-gruppen er Indiens største private stålvirksomhed, der ledes af hendes søn Sajjan Jindal.

Læs også: Dwayne Johnson skal medvirke i Amazon Holiday-film med titlen 'Red One'

20. Mary Mars

Marijke Mars tilhører Mars-familien, og hun arvede omkring 8% af aktierne i Mars Inc. sammen med sine andre søstre i 2016, da hendes far døde. Mars Inc er et amerikansk firma, der beskæftiger sig med fremstilling af konfekture, foder til kæledyr osv.

Ifølge Forbes er den anslåede værdi af hendes aktier i Mars Inc. $11,1 milliarder.

Så dette var listen over de 20 rigeste kvinder i 2022.