Facebook blev lanceret i 2004 af Mark Zuckerberg og er den førende applikation inden for sociale medier. Det er uden tvivl kongen af ​​sin genre. Vigtigst er det, at Facebook ikke kun har begrænset sin rækkevidde til sit moderselskab, Facebook, men i stedet har det opkøbt nogle af de største virksomheder, der er til stede derude. Facebook følger et simpelt mantra – køb virksomheden, før den bliver din potentielle rival. Dens navn er taget blandt de 5 bedste teknologirelaterede virksomheder, som hovedsageligt er Microsoft, Amazon, Apple, Google og Facebook.

Ikke desto mindre vil vi i dette indlæg se på de 10 bedste virksomheder ejet af Facebook i 2021. Så læn dig tilbage, da vi skal finde ud af hemmeligheden bag, at Facebook bliver en billion-dollar-virksomhed.Top 10 virksomheder ejet af Facebook

Facebook er en billion-dollar virksomhed, og det er ret svært at generere så stor en omsætning med blot et moderselskab. Facebook har for vane at købe en virksomhed, der ser ud til at blive dens potentielle rival i fremtiden. Når vi taler om tallene, har Facebook opkøbt 78 virksomheder siden starten. Så hvad er de virksomheder, der ejes af Facebook? Nedenfor nævnt er alle Facebook inc. datterselskaber i 2021.1.Instagram

Ja, du kan blive overrasket over at vide, at en anden social mediegigant, Instagram, er ejet af Facebook. Kan du huske Facebook-mantraet? – erhverve en virksomhed, før den bliver din potentielle rival. Instagram blev lanceret i 2010 og arbejdede som et selvstændigt firma indtil 2012, hvor Facebook købte det for 1,0 mia.

Ifølge mange rapporter genererer Instagram mere annonceindtægter end moderselskabet, Facebook. På tidspunktet for erhvervelsen af ​​Instagram ønsker Facebook motor at bygge Instagram som en uafhængig app til fotodeling.

2.whatsapp

Overraskelse! Overraskelse! Den mest populære beskedapp, WhatsApp, er også erhvervet af Facebook. WhatsApp blev lanceret som et alternativ til de dyre sms-tjenester. Og indtil nu arbejder WhatsApp på det samme koncept, det vil sige at tilbyde opkalds- og beskedfaciliteter til næsten ingen omkostninger.

Facebook købte WhatsApp for 19 milliarder dollars, og på opkøbstidspunktet havde WhatsApp en værdi på 1,5 milliarder dollars. Der er dog ingen information om den nøjagtige indtægt, WhatsApp genererer om året. Nogle skøn vil WhatsApp generere 5 milliarder dollars i 2021.

3. Oculus VR

Oculus VR, virtual reality-hardware- og softwarevirksomhed blev opkøbt af Facebook blot få uger efter erhvervelsen af ​​WhatsApp. Virksomheden er hovedsageligt berømt for sin Oculus Rift, et headset specielt designet til spil. Lige siden Facebooks opkøb af Oculus VR har Oculus formået at foretage forskellige opkøb, hvor Surreal Vision er den mest populære.

Facebook købte Oculus VR i 2014 for 2 milliarder dollars. Og på grund af dette opkøb var Oculus i stand til at skabe et navn på virtual reality-markedet.

4. Den der

Onavo var et webanalytisk firma, der hovedsageligt var designet til at bestemme kundebrug. Det blev grundlagt i 2010 og arbejdede som et uafhængigt firma indtil oktober 2013, hvor Facebook købte det for en anslået pris på $100-200 millioner.

Selvom mange eksperter føler, at Onavo ikke er den bedste Facebook inc. datterselskaber. Men ifølge os hjælper Onavo Facebook med at træffe afgørende tidlige beslutninger om andre virksomheder og apps, der skal erhverves.

5. Beluga

Lige efter et år efter udgivelsen i 2010, blev Beluga opkøbt af Facebook i år 2011. Desværre er anskaffelsesprisen endnu ikke blevet offentliggjort. Oprindeligt var Beluga en beskedapp.

Over for Beluga købte Facebook de sociale medievirksomheders mest succesrige messenger-platform. Når man ser på dette opkøb, kan man se, at Facebook igen købte en af ​​sine potentielle rivaler.

6. CTRL-laboratorier

CTRL-labs, en startup i New York, der hovedsageligt arbejder på at udvikle en måde, hvorpå mennesker kan styre computere ved hjælp af deres hjerner, blev erhvervet af Facebook i 2019. Det nøjagtige beløb for erhvervelsen er stadig ukendt, men mange kilder hævder, at tallet er mellem $500 million – 1 milliard dollar.

Facebook har arbejdet på brain computing-teknologi siden 2016. Og anskaffelsen af ​​CTRL-labs vil vise sig at være en stor hjælp for dem.

7. LiveRail

LiveRail er en videoannonceteknologistartup, hvis hovedmotto er at forbinde marketingfolk med udgivere på nettet og mobilen. Firmaet blev opkøbt af Facebook i 2014 til en pris på 500 USD. LiveRail blev lanceret i 2007 og har enorm kundesupport, der hovedsageligt er fra Major League Baseball, ABC Family, A&E Networks, Gannett og Dailymotion.

I 2013 havde LiveRail et mål om at generere 100 millioner dollars omsætning, men heldigvis kommer Facebook med et bedre tilbud, altså 500 millioner dollars.

8. FriendFeed

FriendFeed er blandt de allerførste virksomheder, som Facebook har investeret i. Facebook købte FriendFeed i 2008 til en pris på 47,5 millioner dollars. FriendFeed var hovedsageligt en platform, der indsamler information fra forskellige sociale medier, blogs, artikler og RSS-feed.

På overtagelsestidspunktet var FriendFeed en startup, der giver brugerne mulighed for at dele link og statusopdatering online. Facebook betalte omkring 15 millioner dollars kontant, og resten af ​​pengene blev investeret i Facebook-aktier.

9. Ascenta

Ascenta blev opkøbt af Facebook i 2014 til en ukendt pris. Men ifølge mange rapporter er tallet endda mindre end 20 millioner dollars. På overtagelsestidspunktet sagde Facebook, at de ikke har nogen interesse i virksomheden, men i stedet er de hovedsageligt interesserede i hovedet på ingeniører, der arbejder i virksomheden.

Ascenta er dybest set en solcelledrevet droneproducent, hvis mål er at levere internetforbindelse til det fjerneste sted i verden. Grundlæggende købte Facebook det fem-mands ingeniørteam fra Ascenta.

10. Little Eye Labs

En indisk startup-virksomhed, Little Eye Labs, blev købt af Facebook i 2014 til en pris på 15 millioner dollars. Little Eye Labs udviklede software, der giver en præcis analyse af forskellige Android-apps, og ifølge Facebook vil denne software hjælpe dem med at forbedre deres produktivitet.

Siden opkøbet har Little Eye Labs dog ikke opdateret sin hjemmeside eller sine sociale mediekonti, så det er svært at sige, om de stadig arbejder med Facebook eller ej.

Afsluttende ord

Disse er de 10 bedste virksomheder ejet af Facebook. Er du overrasket over at se på nogle af navnene nævnt i dette indlæg? Ja, så fortæl os det i kommentarfeltet. Desuden, glem ikke at dele din feedback og forslag vedrørende indlægget i rummet nedenfor.