Kaffe er den tredje mest indtagede drik i verden efter vand og te. Der er mange kaffeelskere, der drikker det flere gange om dagen.Kaffe nydes normalt varm, men selv iskaffe er meget populær i sommersæsonen. Kaffe tilberedes ved hjælp af ristede kaffebønner, frø af bær fra en række forskellige Coffea-arter.

Da koffeinindholdet er til stede i kaffe, skaber det en stimulerende effekt hos mennesker. Kaffe er mørkfarvet, syrlig og lidt syrlig.

Nå, kaffeforbrug er også bundtet med visse sundhedsmæssige fordele ifølge få sundhedseksperter. Det hjælper med at beskytte mod type 2-diabetes, Parkinsons sygdom, leversygdom og er godt for et sundt hjerte.Liste over de 10 bedste kaffeforbrugende lande i verden

Der er omkring 70 lande verden over, der producerer kaffebønner. De mest kaffeforbrugende nationer er de nordiske lande.

Kaffens historie

Selvom der er andre historier relateret til kaffens oprindelse ifølge en legende, blev den opdaget af Sheikh Omar i det 15. århundrede e.Kr. Detaljer vedrørende brugen og drikken af ​​kaffe er nævnt i beretningen om Ahmed al-Ghaffar fra Yemen. Da sufier skulle udføre religiøse ritualer om natten, plejede de at drikke kaffe, så de kunne holde sig vågne.

Europæisk kaffehus blev første gang åbnet i byen Rom i 1645. Det hollandske Østindiske Kompagni var det første firma, der startede importen af ​​kaffe i større skala. Efterhånden som flere og flere mennesker begyndte at drikke kaffe, blev det en vigtig afgrøde, der genererede enorme penge til mange udviklingslande.

Kaffe var en af ​​de primære varer til eksport og indtægtskilde for få afrikanske lande som Uganda, Burundi, Rwanda og Etiopien. Der var også mange mellemamerikanske lande, som eksporterede kaffe over hele verden.

1. oktober fejres over hele verden som International kaffedag .

Tjek nedenfor listen over Top 10 kaffeforbrugende lande i verden baseret på data offentliggjort af International Coffee Organisation (ICO).

Rang lande Forbrug
(Pr. indbygger om året)
en Finland 12 kg
to Norge 9,9 kg
3 Island 9 kg
4 Danmark 8,7 kg
5 Holland 8,4 kg
6 Sverige 8,2 kg
7 Schweiz 7,9 kg
8 Belgien 6,8 kg
9 Luxembourg 6,5 kg
10 Canada 6,2 kg

  • Finland rangerer først på listen over de bedste kaffeforbrugende lande i verden med et nationalt gennemsnit på hele 12 kg pr. indbygger om året. Den måde, traditionelle finner brygger kaffe på, er en lille variation af tyrkisk kaffe, hvor kaffegrums og vand bringes lige knap i kog flere gange.
  • Norge ligger på andenpladsen med et gennemsnitligt forbrug på 9,9 kg pr. indbygger om året. Kaffe vandt først popularitet i Norge blandt de velhavende i begyndelsen af ​​1700-tallet.
  • Island med et forbrug pr. indbygger på 9 kg er det tredje mest kaffeforbrugende land. Nå, det er ret indlysende, da kolde klimaer og en kop varm kaffe normalt går hånd i hånd!
  • Der er tradition for at servere kaffe til hvert måltid i Danmark, og ved særlige lejligheder er kaffe centrum for attraktionen, som serveres sammen med småkager og kager.
  • Kaffekulturen er meget stærk og rig i Holland, som ligger på en femteplads på vores liste. Hollænderne drikker i gennemsnit 2,4 kopper om dagen.
  • Canada ligger sidst på vores liste med et gennemsnitligt forbrug på 6,2 kg pr. indbygger om året, og det er det eneste ikke-europæiske land, der er kommet ind på listen over de mest kaffeforbrugende lande i verden.