Sushila Devi Likmabam er klar til at få sin debut ved OL i Tokyo, som starter i morgen den 23. juli. Og til dem, der ikke ved det, lad mig fortælle jer, at Sushila Devi Likmabam er den eneste judoatlet fra Indien, der skal konkurrere på OL i Tokyo.Sushila Devi Likmabam blev udtaget til sin olympiske debut gennem den kontinentale kvote. Hun skal konkurrere i 48 kg-kategorien ved stævnet.

Hendes åbningskampagne ville være mod 2012 olympiske medaljevinder Eva Csernoviczki fra Ungarn den 24. juli, lørdag.

Sushila Devi Likmabam – Kend din olympiske spiller

Den 26-årige indiske judoka kom til OL på trods af at have tabt første runde af verdensmesterskaberne, som blev afholdt i Budapest. Til OL har Asien fået tildelt 10 kontinentale kvotepladser hver for mænd og kvinder i judosport. Sushila, der fik 989 ratingpoint, blev udvalgt til sin første optræden ved OL i Judo på grund af en kontinental kvote ved at stå på syvendepladsen på den asiatiske liste. Kontinentale kvoter tildeles baseret på en judokas placering i regionen.At komme til OL har ikke været nogen problemfri rejse for Sushila Devi Likmabam. Især efter en skade under 2018 Asian Games forsøg, som sænkede hendes humør. Hun var totalt knust. Det var hendes træner Jiwan Sharma, der motiverede hende til at starte på en frisk.

Sushila Devi Likmabam - Kæmpede mod depression

Sushila sagde i sin samtale med en førende publikation: Det var ødelæggende for mig. Jeg var gået tilbage til mit hjem og dyrkede bogstaveligt talt ikke judo i næsten 3 måneder. Min træner Jiwan sir overtalte mig til at komme tilbage i folden.

Sushila kom dog meget stærkere frem efter genopretningen af ​​sin skade, da hun aldrig vendte tilbage derfra.

I 2018 vandt hun en sølvmedalje ved Asian Open Judo Championships. Derudover havde hun endda succes med at vinde guld ved Commonwealth Judo Championships. Hun stoppede ikke det hele der. Sushila Devi Likmabam vandt også sølv i 2019 ved Asian Open Championship.

Sushila Devi Likmabam - Tidligt liv

Sushila Likmabam blev født den 1. februar 1995 i Heingang Mayai Leikai beliggende i Imphal East-distriktet. Sushila havde tre søskende, og hun var den næstældste af alle. Hun var interesseret i judo fra sin barndom og begyndte selv at lære det fra dengang. Hun plejede endda at deltage i en række lokale begivenheder og fremstå som en mester. Hendes hårde arbejde og beslutsomhed over for sporten hjalp hende med at blive en succesfuld judoka.

Sushila Devi Likmabams tidlige judotræning

Likmabam Dinit, som var hendes onkel, var en international judoka. Da Sushila kun var otte år gammel, tog han hende med til Khuman Lampak, et sportskompleks i Imphal. Dette har været starten på judotræning for Sushila. Hun begyndte at vinde laurbær ved at deltage i en række lokale turneringer. Hun modtog også judotræning fra Sabitri Chanu fra Sports Authority of India (SAI) samt Special Area Games (SAG) Khuman Lampak. Sushila flyttede til Patiala i år 2010 og startede sin uddannelse der. Og så begyndte hendes professionelle træning i judo under den indiske træner Jiwan Sharma.

Sushila Devi Likmabam - Hendes præstationer som judoka

Hun gjorde det stort for første gang ved at vinde junior-nationalmesterskabet i 2008. Dette blev efterfulgt af en bronzemedalje ved det asiatiske ungdomsmesterskab.

Sushila sluttede sig til Manipur Police i år 2017. Hun blev et kendt ansigt på grund af sin judopræstation i det nordøstlige. Hun gjorde det stort på internationalt plan i 2014 ved at være en del af Commonwealth Games afholdt i Glasgow, Skotland.

Den indiske judoka tabte i guldkampen, mens han spillede mod den skotske judoka Kimberley Renicks. Sushila følte sig en smule skuffet over at mangle guldet. Men at få en sølvmedalje ved Glasgow Commonwealth-legene var vendepunktet i hendes liv, da den præstation fik hende til at vinde navn og anerkendelse ikke kun over hele landet, men også internationalt.

Nedenfor er listen over store præstationer som judoka.

  • På den 5thjuli, og blev den første indiske judospiller, der blev udtaget til OL i Tokyo.
  • Vinder en sølvmedalje ved Commonwealth Games 2014 i Glasgow, Skotland.
  • Vinder en guldmedalje ved Commonwealth Judo Championship 2019
  • Asian Open mesterskaber
  • Vinder sølv i 2018 i Hong Kong
  • Vinder sølv i 2019 i Hong Kong

Sushila Devi Likmabam – Tog træning i Frankrig til OL

Sushila Devi Likmabam tog en måneds træning på en forberedende olympisk lejr i Chateau Gontier, Frankrig under den franske træner Rodrigue Chenet for at udmærke sig i sine færdigheder.

Den indiske judoka sagde: Det var en meget frugtbar lejr for mig efter debaclet i verdensmesterskabet i Ungarn, hvor jeg tabte i første runde. Det var en anderledes oplevelse og en tiltrængt selvtillidsbooster for mig.

Sushila Devi Likmabam – Detaljer om den olympiske begivenhed

Den indiske judoka Shushila Devi Likmabam vil gøre sit OL-indtog ved at møde den tidligere olympiske medaljevinder Eva Csernoviczki. 24thjuli, lørdag. Eva Csernoviczki, der kommer fra Ungarn, har vundet en bronzemedalje i 2012 ved OL i London.

Hvis Sushila tilfældigvis får succes i sin åbningsrunde, vil hun stå over for Funa Tonaki, som har været verdensmester i 2017.

Sushila Devi Likmabam – Sigter på at gøre det stort ved OL i Tokyo

Tidligere i år blev det indiske hold insisteret på at tage et skridt tilbage fra Asien-Oceanien OL-kvalifikationskampe i Kirgisistans hovedstad, Bishkek, da to af hendes holdmedlemmer tilfældigvis testede positive for COVID-19. Og Sushila blev sur over dette.

Hun fortalte ESPN: Først blev hele holdet afvist fra konkurrenceområdet, og så blev vi bedt om at forlade vores hotel og skiftede til en anden bolig.

Desuden var hendes seneste optræden i Tashkent Grand Slam 2021 afholdt i Humo Arena heller ikke op til mærket. Hun vandt første runde i kvindernes 48 kg mod russiske Anastasia Pavlenko. Men hun tabte den i den næste mongolske judoatlet Urantsetseg Munkhbat af Ippon.

Og nu er den indiske judoka-atlet desperat efter at gøre det stort ved OL i Tokyo 2020. Men tiden vil vise, om Sushila vil være i stand til at vinde en medalje for landet og få os alle til at føle os stolte af hende.