På grund af dets brede fordele er sheasmør blevet meget populært i vestlige lande. Det bruges i en række hud- og hårplejeprodukter som cremer, lotioner, fugtighedscreme, shampoo, balsam osv.

Påføring af sheasmør på huden gør din hud virkelig blød og glat, takket være dens meget fugtgivende samt fugtgivende egenskaber. Og tro mig, du kan heller ikke benægte dette faktum, når du bruger det!

Hvad er Shea Butter?Sheasmør, som også er kendt som Butyrospermum parkii, er en fed olie, der stammer fra sheatræet (karitetræet). Sheasmør er et naturligt skønhedsprodukt, der kan gøre underværker for din hud såvel som hårproblemer. Det er en af ​​de vigtigste naturlige ingredienser, der bruges i forskellige skønhedsprodukter samt hudplejeprodukter.Sheasmør – Det kan bare gøre underværker for din hud og hår

Ifølge en undersøgelse udgivet af National Center for Biotechnology Information, siges sheasmør såvel som shea nødder at have anti-inflammatoriske og anti-tumor-fremmende egenskaber. Efter endnu et American Journal of Life Sciences-studie hjælper Sheasmør med at øge kollagenproduktionen, som indeholder anti-aldringsegenskaber.

Sheasmør forbedrer din huds sundhed samt beskytter din hud mod solens skadelige UV-stråler, takket være vitaminerne A og E, der er til stede i sheasmør, som giver solbeskyttelsesfaktor (SPF). Ikke kun dette, E-vitaminet fra sheasmør fungerer også som et anti-aldringsmiddel.

Hvordan udvindes sheasmør?

Sheasmør er afledt af Shea-træet, som også er kendt som Vitellaria paradoxa. Sheatræet (Butyrospermum parkii), som er hjemmehørende i Centralafrika, findes også i få andre lande.

Shea-træet bærer frugterne, og sheasmør udvindes af nødderne i disse frugter. Disse nødder knuses i hånden og koges derefter, hvorefter der udledes et lyst fedtstof, som ikke er andet end sheasmør.

Da sheasmør normalt smelter ved kropstemperatur, absorberer huden det hurtigt, når det påføres. Dets vigtige komponenter er stearinsyre, oliesyre, palmitinsyre og linolsyre. Sheasmør er yderst gavnligt for huden på grund af dets helbredende egenskab. Sheasmørrets antiinflammatoriske og antimikrobielle egenskaber kan også behandle en række hudlidelser.

Fordele ved Sheasmør

Sheasmørs brug går tilbage til evigheder, da det har været meget brugt som en skønhedsingrediens. Sheasmør er en naturlig ingrediens, der er meget udbredt i en bred vifte af kosmetik-, hud- og hårplejeprodukter.

Sheasmør, som er fyldt med en hel masse vitaminer og fedtsyrer sammen med dens let at smøre tekstur og konsistens gør det til et perfekt produkt til din hud, som udglatter, beroliger og også plejer din hud.

Selvom Sheasmør er fyldt med mange fordele, lister vi nedenfor 30 vigtige fordele for din hud, hår og din generelle sundhed.

1. Fungerer som en fugtighedscreme til huden

Sheasmør kan være en fantastisk fugtighedscreme til tør hud, da det holder huden hydreret i længere tid. Den nærer huden meget godt på grund af dets rige indhold af fedtsyrer samt naturlige vitaminer. Det kan også helbrede revnede hæle og tørre neglebånd.

2. Bekæmper aldringsproblemer

Rå sheasmør, der er rig på vitamin A, fungerer som et fantastisk anti-aging produkt, der hjælper med at reducere rynker. Rå sheasmør, når det påføres to gange om dagen, kan hjælpe med at bekæmpe ældningsproblemer og også gøre din hud sund.

3. Hjælper med læbepleje

Hvis du er bekymret for tørre sprukne læber og gerne vil have smukke læber, kan Sheasmør være en af ​​de bedste løsninger. På grund af dets rige indhold af vitamin A og E kan den holde dine læber godt fugtede.

4. Behandler din hud naturligt

For smuk og glat hud kan rå sheasmør gøre underværker, da det gør din hud sund og glødende ved at genoprette hudens fugt.

5. Beskytter huden mod skadelige ultraviolette stråler

Sheasmør, der er rig på vitamin A og E, fungerer som et naturligt skjold for din hud mod den skadelige sols UV-stråler. Det kan også være en fantastisk after sun care løsning.

6. Babyplejeprodukter

Babyers hud er meget følsom og skal håndteres med største omhu. De fleste babyhudplejeprodukter indeholder sheasmør som dens nøgleingrediens, der virker skånsomt på babys hud.

7. Kan behandle pletter og rynker

Sheasmør, når det bruges på en rå og uraffineret måde, kan hjælpe med at forbedre forskellige hudproblemer som pletter og rynker. Det hjælper også med at stimulere kollagenproduktionen.

8. Hjælper med at genoprette hudens elasticitet

Sheasmør hjælper med at bevare hudens elasticitet takket være dets rige indhold af vitamin F. Din hud viser sig at være hydreret, blød og smuk ved regelmæssig påføring.

9. Lindrer kløende hud

Man kan blive lindret af kløende hud ved at bruge sheasmør, takket være dets fugtgivende og anti-inflammatoriske egenskaber. Sheasmør er også bundtet med en række naturlige komponenter som antioxidanter, E-vitamin, blødgørende midler og fedtsyrer, som er gavnlige for kløende hud.

10. Behandler hudrevner

Sheasmør kan være en af ​​de bedste healere til at behandle hudrevner. Man kan påføre Sheasmør direkte på de revnede såler og fødder. Sheasmør, når det påføres huden, absorberes revner dybt ind i huden og fugter den derved. Det bedste tidspunkt at behandle hudrevner er inden du går i seng.

11. Styrker huden

Sheasmør, som hjælper med at forbedre kollagenproduktionen, kan styrke din hud, når den påføres. Huden får mere protein fra sheasmør, som nærer huden og gør den sund og glødende.

12. Behandler tør hud

Hvis du er træt af at prøve måder at lindre din tørre og ru hud, især i kolde vintre, påfør rå sheasmør på de kløende tørre områder, som naturligt fugter og behandler den tørre hud.

13. Bekymret for hududslæt?

Endnu en gang kan det rå uraffinerede sheasmør være den ultimative løsning til naturlig behandling af hududslæt, takket være dets nøglekomponenter - stearinsyre, oliesyre, palmitinsyre og linolsyre.

14. Behandler ar og sår

Sheasmør fugter ikke kun huden, men hjælper også med at behandle ar og sår på grund af dets helbredende egenskaber.

15. Heler hudforbrændinger

Påføring af rå sheasmør hjælper også med at behandle hudforbrændinger forårsaget af en utilsigtet skade eller endda solskoldning ved at lindre det forbrændte område.

16. Fungerer som en balsam til hår

Man kan påføre sheasmør som en naturlig hårbalsam til hår, der ellers er kendt som 'Mother Nature's Conditioner'.

17. Fugter håret

Påføring af sheasmør til håret fugter tørt hår på grund af dets store fugtgivende egenskaber. Den virker selv på meget tørt såvel som krøllet hår.

18. Kan bruge det til at behandle tør hovedbund

For dem, der har at gøre med tør hovedbund, dermatitis, eksem og psoriasis-relaterede problemer, kan sheasmør behandle dem alle på grund af dets rige indhold af vitamin A og E.

19. Beskytter hårskader

Sheasmør reparerer beskadiget hår og nærer det ved at beskytte mod skadelige radikaler samt direkte udsættelse for varme.

20. Brug den som massageolie

Massering med sheasmør i din hovedbund forbedrer blodcirkulationen. Man kan simpelthen massere hovedbunden med smeltet sheasmørolie. Lad det derefter stå i 20-30 minutter ved at pakke det ind med et håndklæde, før du vasker håret.

21. Fungerer som et blødgøringsmiddel

Brug sheasmør til at blødgøre det beskadigede hår og gøre det sundt samt forbedre hårets tekstur. Man kan påføre det to gange om dagen, hvilket hjælper med at blødgøre håret.

22. Hjælper med at genoprette beskadiget hår

Sheasmør kan gøre underværker selv på farvet og behandlet hår, da dets påføring ikke kun beskytter hårstrået, men også genopretter det beskadigede hår.

23. Lindrer hud- og babybleudslæt

Rå og uraffineret sheasmør viser sig at være en fantastisk naturlig fugtighedscreme, da den er fri for kemikalier. Som sådan kan det være det bedste produkt til at lindre babyers hududslæt forårsaget af bleer.

24. Helbredende egenskaber af Sheasmør

Sheasmør kan være det rigtige valg for dit helbred på grund af dets fantastiske helende og antiinflammatoriske egenskaber.

25. Forbedrer immunsystemet

Da sheasmør er fyldt med vitamin A og E sammen med essentielle fedtsyrer, kan det hjælpe med at forbedre knoglevæksten, synet og immunsystemet.

26. Anti-inflammatoriske egenskaber af sheasmør

Sheasmørs antiinflammatoriske egenskaber hjælper med at hele sår, snitsår, skrammer, solskoldninger samt udslæt.

27. Hjælper med at reducere strækmærker og ar

Sheasmør bruges mest i de cremer, der fremstilles til at håndtere strækmærker. Sheasmør hjælper med at genoprette hudens naturlige elasticitet samt øge kollagenproduktionen. Dette hjælper med at reducere strækmærker og ar.

28. Giver lindring af problemer med forkølelse og bihulebetændelse

Sheasmør har været brugt i evigheder for at få lindring af forkølelse og bihulebetændelse. Påføring af sheasmør på slimhinden kan lindre tilstoppet næse.

29. Hjælper med at behandle insektbid

Sheasmør hjælper med øjeblikkeligt at helbrede den stikkende smerte forårsaget af insektbid. Kløe og ømhed forårsaget af insektbid kan reduceres ved at påføre sheasmør, takket være dets anti-inflammatoriske egenskaber.

30. Lindrer ledsmerter, muskeltræthed

Ved at massere med sheasmør kan man få lindring af ledsmerter, muskeltræthed og andre smerter. Man kan endda blande sheasmør med andre æteriske olier som lavendelolie før påføring.

Så prøv at bruge sheasmør eller sheasmørprodukter i dag for at se forandringen! Del også dine synspunkter med os om det samme ved at gå til vores kommentarsektion!