Bankman-Fried, der også er tidligere administrerende direktør i FTX, fik sin formue udslettet natten over, efter at selskabet gik konkurs. Læs videre for at finde ud af, hvor meget formue den tidligere investor tjente, og hvor hans nettoformue ligger i øjeblikket.

Sam Bankman-Fried Net Worth

Som den 16. november 2022 er Samuel Bankman-Frieds nettoformue praktisk talt nul. Den 30-årige iværksætter havde en nettoværdi på 16 milliarder dollars den 7. november 2022. Al denne rigdom forsvandt inden for en uge, og den 11. november 2022 anslog Bloomberg Billionaires Index, at Bankman-Fried ikke havde nogen materiel rigdom.Bloomberg har kaldt undergangen for 'en af ​​historiens største ødelæggelser af rigdom nogensinde'. Samuels formue havde toppet tidligere i år i løbet af foråret, da hans nettoformue var på 26 milliarder dollars. I løbet af sommeren, hvor næsten alle kryptovalutaer oplevede et fald, lykkedes det FTX-børsen at holde sig oven vande.I juli havde Samuel sagt, at hans virksomhed stadig havde 'et par milliarder' til at stabilisere industrien. Tingene tog dog en anden drejning over tid, og selskabet indgav en konkursbegæring fredag ​​den 11. november.

Indtjening fra FTX

Bankman-Fried fik en grad i fysik og arbejdede derefter for et proprietært handelsfirma ved navn Jane Street Capital. I 2017 flyttede han til Berkeley og blev direktør for Center for Effektiv Altruisme. Samme år grundlagde han den kvantitative handelsforskningsplatform Alameda.

I 2018 flyttede Samuel til Hong Kong og grundlagde derefter FTX i 2019. Kryptoudvekslingsplatformen ejede 90 % af Alameda Research. På tre år blev virksomheden en af ​​de førende kryptohandelsplatforme.

I 2021 var FTX i stand til at rejse $900 millioner fra firmaer, herunder SoftBank og Coinbase Ventures, og blev vurderet til $18 milliarder. Samuel, som ejede en ejerandel på 70 % i virksomheden, blev en af ​​de rigeste personer under 30 år i historien. I januar 2022 rejste FTX yderligere $400 millioner og nåede en værdiansættelse på $32 milliarder.

Konkurs og Udmeldelse fra FTX

På nummer 11 indgav FTX kapitel 11 konkurs og meddelte, at Samuel Bankman-Fried stoppede som administrerende direktør. Selskabet sagde i en erklæring, at Samuel ville blive efterfulgt af John J. Ray III. Tidligere den 10. november fratrådte FTX Future Funds fulde stab offentligt.

Binance grundlægger og administrerende direktør Changpeng Zhao besluttede derefter at træde ind og redde det konkursramte selskab. Den 8. november tweetede Samuel, at FTX var blevet overtaget af Binance over en 'strategisk transaktion'.

'I eftermiddags bad FTX om vores hjælp,' tweetede Zhao og tilføjede, at platformen stod over for en 'betydelig likviditetsklemme'. Han afslørede derefter, at Binance ville gennemføre virksomhedens due diligence, før han gik videre med en aftale.

I mellemtiden faldt Bankman-Frieds nettoformue med 94% på en enkelt dag. Ifølge Bloomberg Billionaire Index gik hans formue fra $15 milliarder til $1 milliard på en enkelt dag og står nu på nul.

Hold øje med dette rum for flere nyheder og opdateringer.