Kommunikationen er gået tabt med et passagerfly med 29 personer i Ruslands fjernøstlige halvø Kamchatka, ifølge rapporterne fra lokale embedsmænd tirsdag.

Ifølge oplysningerne givet til AFP af Valentina Glazova, lokal transportanklager, startede AN-26 rejsen fra Petropavlovsk-Kamchatka og var planlagt til at lande på Palana, men den mistede kontakten i midten og var ude af stand til at foretage den planlagte landing. Ifølge hende transporterede flyet 29 personer, 23 passagerer og 6 besætningsmedlemmer.Hun sagde, Eftersøgnings- og redningsindsatsen er i gang. Alt hvad man ved på nuværende tidspunkt, hvad der har været muligt at fastslå, er at kommunikationen med flyet blev afbrudt, og det landede ikke . Flyet blev styret af det lokale luftfartsselskab Kamchatka.

Ifølge rapporten fra russiske nyhedsbureauer var der i alt 28 personer, inklusive 6 besætningsmedlemmer, og 1-2 mindreårige. Der er en masse forvirring og konflikter mellem forskellige nyheder, der kommer ud fra forskellige kilder. En kilde hævder, at flyet kunne være styrtet i havet. På den anden side kan flyet ifølge den anden kilde være gået ned i nærheden af ​​en kulmine, som ligger nær Palana.Redningsaktionen er i gang, og to helikoptere og et hold redningsarbejdere er i beredskab i tilfælde af tilskadekomne.

Opdatering: Flyet blev fundet styrtet på den østlige Kamchatka-halvø. Tidlige rapporter tyder på, at der ikke er nogen overlevende.

Rusland og flystyrt: En historie uden ende

Rusland har en meget dårlig track record, når det kommer til almindelig sikkerhed, men for nylig er deres tjenester blevet forbedret med hensyn til lufttrafiksikkerhed. Der er stadig mange klager over dårlig vedligeholdelse af fly og ubetydelige sikkerhedsstandarder. Og på grund af denne grund har landet set mange flyhændelser i de seneste år.

For nylig, i år 2019, mødte en Sukhoi Superjet, tilhørende Aeroflat, en ulykke, mens den landede på landingsbanen i Moskva lufthavn. Flyet styrtede ned under landing og brød i brand. Denne dødeligste hændelse kostede 41 mennesker livet.

I februar 2018 styrtede AN-148-fly tilhørende Saratov Airlines ned i nærheden af ​​Moskva inden for få minutter efter dets start fra Moskva-lufthavnen. Denne hændelse dræbte 78 passagerer i flyet. Efter en lang undersøgelse viste det sig dog, at hændelsen skyldtes en menneskelig fejl.

Der er et uendeligt antal hændelser, hvor et russisk fly er blevet omdirigeret eller har foretaget en nødlanding, alt sammen takket være forskellige tekniske vanskeligheder.

Ikke langt fra i dag blev et fly med 230 passagerer tvunget til at nødlande i Moskvas kornmark, da en flok fugle sluger i flyets motor. Og i februar 2020 styrtede en Boeing 737 med 100 passagerer om bord på maven i en nordrussisk lufthavn på grund af systemfejl. Heldigvis, ved Guds nåde, overlevede alle passagerer inklusive besætningsmedlemmer hændelsen.