27-årige Kataluna Enriquez har netop skabt historie for LGBTQ-samfundet i Nevada for at blive den første transkønnede kvinde til at konkurrere i Miss USA-konkurrencen, 2021. Hun har for nylig vundet Miss Nevada USA-titlen. Hun er blevet kronet som Miss Nevada søndag den 27. juni på South Point Hotel Casino i Las Vegas.

Enriquez har efterladt 21 andre deltagere for at vinde titlen. Som sådan er Enriquez nu blevet den første transkønnede kvinde til at vinde en festkonkurrence i historien. Hun ville også være den første transkønnede kvinde til at deltage i Miss USA-konkurrencen 2021.

Kataluna Enriquez bliver den første transkønnede Miss USA-deltager 2021Kataluna Enriquez, der blev kronet som Miss Nevada under Pride-måneden, tog til Instagram den 28. juni og delte en hjerteovervældende besked for at takke sine sponsorer, støtter såvel som det transkønnede samfund som helhed.

Hun skrev: Til min festdag mor @rissrose2, ingen ord kan beskrive, hvor meget jeg er taknemmelig for dig. Hun tilføjede: For din konstante støtte, for at byde mig velkommen i dit hjem og fodre mig med kun kærlighed.Se dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Kataluna Enriquez (mskataluna)

Så fortsatte hun med at skrive, Team @misssilverstate, I er alle inspirerende. Din kærlighed, støtte og søsterskab har helet mange års kamp. Hun sagde yderligere: Mine tider og fnis med jer kan aldrig udskiftes.

Kataluna, som er filippinsk amerikaner, brugte også et øjeblik på at takke sine støtter for deres overvældende kærlighed.

Hun skrev, Kæmpe tak til alle, der støttede mig fra dag ét, skrev hun. Mit samfund, du er altid i mit hjerte. Min sejr er vores sejr. Vi har lige skrevet historie. Glad stolthed.

Tillykke-beskeder strømmede ind til Kataluna Enriquez med hendes sejr. Miss Nevada USA Instagram-kontoen skrev, Good Morning W O R L D! Universet snarere…. Tillykke til @mskataluna for hendes historiske sejr!!!

Kataluna delte efter denne store sejr nogle få detaljer om sin festrejse til Las Vegas Review-Journal. Ifølge dette deltog hun faktisk i transkønnede konkurrencer i 2016. Senere i starten af ​​2020 gjorde hun entré i cisgender-konkurrencer.

Hun sagde, jeg ville dele min historie og præsentere, at jeg var mere end bare en krop. Med festspil tror folk, at det kun handler om skønhed. Men det er hvordan du præsenterer dig selv, hvad du går ind for, hvad du har gjort og de mål du har.

En ting, der er vigtig for mig, er rummelighed, mangfoldighed og repræsentation. Det er noget, jeg ikke havde i min opvækst og stadig mangler i dagens verden, tilføjede hun.

Ifølge publikationen afslørede hun endda de forhindringer, der kom hendes vej gennem årene, og hvordan hun aldrig gav op.

Hun sagde: Da jeg voksede op, fik jeg ofte at vide, at jeg ikke måtte være mig selv, eller at være i rum, som jeg ikke var velkommen. Hun tilføjede: En af de forhindringer, jeg møder hver dag, er bare at være tro mod mig selv. I dag er jeg en stolt transkønnet kvinde af farve. Personligt har jeg lært, at mine forskelligheder ikke gør mig mindre end, det gør mig mere end. Og mine forskelligheder er det, der gør mig unik, og jeg ved, at min unikhed vil tage mig til alle mine destinationer, og hvad end jeg skal igennem i livet.

Kataluna vil nu deltage i Miss USA-konkurrencen i november i år.