Svampe er nærende, lækre og alsidige fødevarer. De alene kan tilføje intens smag til enhver ret, og dermed gøre den mere lækker for dine smagsløg. Mange mennesker kalder dem deres usikre mad. Du kan grille dem, stege dem, røre i dem og også blande dem med andre grøntsager for at forberede nogle af de mest appetitlige retter.

Mens nogle mennesker er glade for at spise svampe, holder andre sig væk fra at nyde dem. Det er fordi visse arter af svampe er giftige at spise. Ikke kun dette, men de har også hallucinogene virkninger på hjernen og kroppen. Udover dette er holdbarheden af ​​svampe meget kort. Når de bliver dårlige, gør de dig syg. Uanset hvor meget du vasker eller koger dem, er dårlige svampe aldrig sunde at spise.Så hvordan opdager du, om en svamp er blevet dårlig og er usund at spise? Her er nogle tegn:

De bliver slimede

Det mest tydelige tegn på en dårlig svamp er, at den bliver slimet. Du kan nemt opdage svampenes friskhed med deres udseende. Slimhed i svampe opstår, når de står i dit køleskab i meget lang tid.Forsøg ikke at tilberede disse svampe; de er skadelige for din tarm.

De lugter dårligt

Hvis du har opbevaret svampe i køleskabet og ønsker at tilberede dem til aftensmad, skal du ikke begynde at forberede retten, før du dufter til dem. Hvis svampen dufter normalt, er den god at tilberede. Men hvis det udsender en lugt, skal du stoppe med at tilberede det.

Når svampe bliver forældede, begynder de at lugte dårligt. I denne situation er det en god idé at smide dem i din skraldespand.

De bliver rynket

Et andet almindeligt tegn på at skelne mellem en frisk og en dårlig svamp er dens udseende. Hvis huden på svampen bliver rynket, nytter det ikke noget.

De ser mørkere ud end normalt

Hvis dine svampe er begyndt at se mørkere ud end normalt, er det tid til at sige farvel til dem. Mørke pletter er et tegn på, at dine svampe er blevet inficeret med svampe. De mørke pletter i svampe begynder at dukke op på deres hætter. Stænglerne og gællerne begynder at blive slimede. Selv når du køber friske svampe fra markedet, tjek deres farve.

De bliver mugne

Fugt er svampens største fjende. Når du sætter dem i køleskabet i længere tid, bliver de muggen. En enkelt muggen svamp ender med at sprede sin form til de resterende. Brug ikke sådanne svampe til madlavning, da de kan skade dit helbred.

Hvordan holder man svampe friske?

  • For at holde dine svampe friske og tørre i lang tid, skal du opbevare dem i plastikposer. Vikl et køkkenrulle rundt om dem for at holde dem tørre.
  • Rens altid svampene, inden de opbevares. Vask dem med vand og tør dem nok, inden du opbevarer dem i køleskabet.
  • Du kan også opbevare svampene i en plastikskål og pakke en husholdningsfolie ind for at opbevare dem ordentligt.

Vi håber, at du nu forstår at skelne mellem en frisk og gammel svamp. For mere om mad, livsstil og sundhed, hold kontakten.