Den mørke tilstand er uden tvivl den fedeste og mest spændende funktion, som de fleste apps kommer med, inklusive kongen af ​​sociale medier, Facebook. Brugere kan aktivere Facebook mørk tilstand på enhver af de enheder, som de surfer på Facebook, det vil sige Android smartphone, iOS eller pc. Facebook var dog en smule forsinket med at introducere dark mode-funktionen til sine brugere sammenlignet med andre sociale medieplatforme. Så hvis du ønsker at aktivere Facebook mørk tilstand på din enhed, så er dette indlæg specielt skrevet til dig.I dette indlæg vil vi dække alt relateret til Facebook mørk tilstand, samt fortælle dig, hvordan du aktiverer det på din enhed. Så uden videre, lad os gå direkte til det.

Hvad er Facebook Dark Mode?

Generelt er mørk tilstand dybest set en overgang af din app fra normal UI til en mørkere baggrund eller sort UI. Ikke kun på Facebook, men denne funktion understøttes også af publikum over hele kloden, på næsten alle de applikationer, der findes derude. Populære applikationer som YouTube, Reddit, Instagram, Twitter og Facebook kommer sammen med funktionen i mørk tilstand. Som nævnt ovenfor var Facebook dog forholdsvis sent med at introducere denne funktion til sit publikum.

Bedre sent end aldrig, mørk tilstand er endelig tilgængelig for Facebook-brugere. Du kan surfe på Facebook i dens mørke tilstand, uanset hvilken enhed du bruger den på. Du kan se Facebook i mørk tilstand på din Android-smartphone, iOS samt en desktop-applikation.Er mørk tilstand bedre end normal brugergrænseflade?

Ja uden tvivl, den mørke tilstand for enhver applikation er forholdsvis bedre end dens normale brugergrænseflade. Her er alle fordele og ulemper ved at aktivere mørk tilstand på Facebook eller enhver anden applikation.

Fordele:

 • Hvis din enhed har en OLED- eller AMOLED-skærm, kan du aktivere mørk tilstand for at spare din enheds energi.
 • Mens den mørke tilstand er slået til, bliver det meget let at læse tekst, der er skrevet på hvid baggrund.
 • Aktivering af mørk tilstand reducerer også anstrengelser for øjnene under dårlige lysforhold.
 • Den mørke tilstand reducerer også skærmens blænding, hvilket i sidste ende minimerer det flimrende og blå lys.

Ulemper:

 • Hvis du har aktiveret mørk tilstand i en lysere tilstand, bliver det svært for dig at læse teksten på skærmen, og det øger automatisk trætheden af ​​øjnene.
 • I mørk tilstand er det svært at læse et langt afsnit eller andet langt indhold.

Sådan aktiverer du Facebook Dark Mode?

Facebook har nu lanceret det mørke UI-tema for alle sine brugere globalt, derfor kan du aktivere og bruge det på din enhed. Metoden, du skal følge for at aktivere mørk tilstand, er dog forskellig for forskellige enheder. Vi vil forklare, hvordan du aktiverer Facebook mørk tilstand på Android-smartphones, iOS og pc. Bare følg nedenstående trin, og vi kan garantere ved udgangen af ​​denne artikel, at du vil se Facebook i mørk tilstand.

Aktiver mørk tilstand i Android

Så hvis du bruger en Android-enhed til at tale med dine onlinevenner og rulle nyhedsfeeds på Facebook, er alt hvad du skal gøre blot at følge nedenstående trin for at aktivere Facebook mørk tilstand i Android.

 • Først skal du åbne den officielle Facebook-applikation på din Android-enhed.
 • Klik på de tre linjer i øverste højre hjørne.

 • Scroll lidt ned, og klik videre Indstillinger og privatliv.

 • Under dette afsnit har du mulighed for mørk tilstand. Tryk på den, og klik derefter på Til for at aktivere Facebook mørk tilstand på din Android-enhed.

Aktiver mørk tilstand i iOS

Her er en trin-for-trin guide til at aktivere Facebook mørk tilstand på din iOS-enhed.

 • Som sædvanlig skal du åbne den officielle Facebook-applikation på din iOS-enhed.

 • Tryk på dit profilbillede i øverste venstre hjørne af skærmen.

 • Kig lidt ned, vil du have mulighed for Mørk tilstand. Drej skyderen til højre for at aktivere Facebook mørk tilstand på din iOS-enhed.

Aktiver mørk tilstand på nettet

Så hvis du stadig bruger din pc til at surfe på Facebook og se dine yndlingsmemes. Derefter skal du bare følge nedenstående trin for at aktivere Facebook mørk tilstand på din pc.

 • Besøg den officielle hjemmeside for Facebook.
 • Indtast dine legitimationsoplysninger for at logge ind på din konto.

 • Klik på pil ned i øverste højre hjørne, og klik derefter på Display & tilgængelighed.

 • Under sektionen Skærm og tilgængelighed vil du se indstillingen Mørk tilstand, klik på knappen til for at aktivere Facebooks mørk tilstand på din pc.

Er mørk tilstand tilgængelig for alle brugere?

Ja, efter lang ventetid har Facebook lanceret sin mørk tilstand funktion til alle kompatible enheder. Facebook tog mere end et år at gøre sin mørk tilstandsfunktion tilgængelig for alle enheder, da den mørke tilstand blev udgivet i iOS i 2019.

Både Android- og IOS-brugere kan bruge Facebooks mørke tilstand i dens officielle app såvel som Facebook-messenger. På den anden side, hvis du har downloadet Facebook fra Microsoft Store, kan du aktivere den mørke tilstand på den ved at bruge den samme metode, som bruges til at aktivere Facebooks mørk tilstand på pc.

Afsluttende ord

Facebook dark mode-funktionen er nu tilgængelig til Android-smartphones, iOS og pc. Du kan aktivere mørk tilstand både på dens officielle app såvel som dens messenger. Du kan følge metoderne nævnt ovenfor, hvis du ikke ved, hvordan du aktiverer Facebook mørk tilstand på din enhed. Desuden, hvis du har nogen tvivl eller forslag vedrørende dette indlæg, så lad os det vide i spillet.