Petroleos Mexicanos, Mexicos statsejede olieselskab, sagde den 2. juli fredag, at der blev taget ild i den Mexicanske Golf på grund af en revne i en undersøisk gasledning. Flammerne forårsaget af branden var synlige på overfladen i bugtens farvande. Flammer, der var lys orange i farven, lignede ligesom smeltet lava på grund af deres cirkulære form.

For at slukke ilden og få tingene under kontrol, har Petroleos Mexicanos populært kendt som Pemex sendt brandkontrolbåde for at frigive mere vand over flammerne. Der blev ikke rapporteret nogen menneskeskade i Ku-Maloob-Zaap offshore-feltet som rapporteret af selskabet.

Mexicanske Golf – Brand fanget undersøisk på grund af brud på gasrørledningenDet tog mere end fem timer at bringe situationen under kontrol, som opstod 150 yards væk fra boreplatformen, som er en af ​​de vigtigste og mest kritiske for virksomheden. Ifølge rapporter fra Reuters blev nitrogen også brugt til at slukke ilden.

Det er endnu ikke klart at fastslå den nøjagtige skade på miljøet på grund af gaslækagen og oceanisk ildkugle. Journalister fra Mexico rapporterede hændelsen ved at dele videoer på sociale medieplatforme som Twitter og Facebook, som gik viralt på ingen tid og er blevet set af mere end 10 millioner brugere. Der var en mærkelig reaktion på denne hændelse på sociale medier, da nogle seere var forvirrede og andre bekymrede.De skræmmende optagelser af Den Mexicanske Golf viser verden, at offshore-boringer er beskidt og farligt, skrev Miyoko Sakashita, havprogramdirektør, senioradvokat, der arbejder for Center for Biologisk Diversitet. Hun tilføjede også: Disse forfærdelige ulykker vil fortsætte med at skade Golfen, hvis vi ikke stopper offshore-boringer én gang for alle.

Branden, der startede kl. 5.15 om morgenen, var slukket kl. 10.30, og der var ingen indvirkning på produktionen fra projektet. Virksomheden sagde, at de vil undersøge årsagen til problemet og vil træffe forebyggende foranstaltninger. Ku Maloob Zaap indgivet bidrager med mere end 40% af den daglige produktion på cirka 1,7 millioner tønder.

Dave Anthony, en amerikansk podcaster nævnte i sit tweet, at du aldrig nogensinde i dit liv glemmer dengang, mennesker fangede havet i brand og derefter forsøgte at slukke det ved at sprøjte vand på det.