F9, som også er kendt som F9: The Fast Saga og Fast & Furious 9, gjorde en kæmpe indgang i billetkontoret i weekenden ved at slå pandemiske rekorder. F9 får hele $70 millioner debut ved billetkontoret ved at tiltrække det længe ventede publikum tilbage til teatrene.

Ifølge forsker Comscore Inc., efter en lang ventetid på omkring halvandet år, har det seneste bidrag fra Comcast Corp.'s Universal Pictures haft succes med at generere 70 millioner dollars ved salg af billetter fra 4.179 nordamerikanske spillesteder i weekenden og bliver dermed den største filmdebut på det amerikanske billetkontor siden pandemien. Og uden tvivl er dette tal højere end de forventede $67 millioner fra brancheeksperterne.F9 får $70 millioner debut i billetkontoret

Filmen forventes at sætte ny rekord ved billetkontoret i disse pandemitider. Det var dog ikke forventet, at F9 ville være vidne til en så god åbning i teatrene som sine franchise-forgængere, da publikum stadig ikke er vendt tilbage til dets niveauer før covid. Hertil kommer, at det canadiske billetkontor, som også delvist bidrager til de nordamerikanske indtægter, næsten er lukket for nu.De hurtige biler, kærligheden til store mænd og superstunts giver helt sikkert en ekstra portion fremdrift til billetkontoret, som ellers har været kedeligt på grund af Covid-pandemien. Før denne weekend er Paramounts A Quiet Place Part II åbnet ved billetkontoret ved at generere $48,3 millioner ved åbningsweekendens billetsalg.

Når vi taler om Fast-seriens lanceringer, siges F9 at have en overtag på 2019-spinoff Hobbs & Shaw. Hobbs & Shaw lavede en samlet global indsamling på 759 millioner dollars, hvilket inkluderer 173 millioner dollars i USA. Forgængeren til F9, The Fate of the Furious lavede en åbningsindsamling på 98 millioner dollars ved billetkontoret. Filmen gjorde en samlet verdensomspændende forretning på 1,2 milliarder dollar, hvilket inkluderer 226 millioner dollars i Nordamerika.

David A. Gross fra Franchise Entertainment Research siger: I løbet af den sidste måned har filmgange vist glimt af virkelig styrke, inklusive denne weekend og 'A Quiet Place 2', men det har også været foreløbigt. Han siger, at debutweekenden i F9 er en fremragende åbning i en ekstraordinær serie.

Når man kommer til den oversøiske forretning, krydser billetsalget til F9 300 millioner dollars. Desuden har 45 udenlandske markeder bidraget med 38 millioner dollars, hvilket bringer den samlede globale billetforretning op på 405 millioner dollars.

For at orientere, er F9 en amerikansk actionfilm fra 2021, som er en efterfølger til The Fate of the Furious (2017), som styres af Justin Lin. Filmen medvirker Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris Ludacris Bridges, John Cena, Jordana Brewster, Michael Rooker, Helen Mirren, Nathalie Emmanuel, Sung Kang, Kurt Russell sammen med Charlize Theron.

Lad os nu krydse fingre for at se, hvordan filmen fortsætter i de kommende dage, og om den ville lykkes med at overgå de tidligere faste rater med hensyn til billetsalg.