Eric Robert Rudolph populært omtalt som Olympic Park Bomber , var hjernen bag bombeeksplosionerne, der eksploderede fire gange over det sydlige USA.Hændelsen, der fandt sted mellem 1996 og 1998, tog livet af 2 uskyldige civile og sårede mere end 100. Det tog mere end fem år for politimyndighederne at arrestere Rudolph. Han var på FBI's top 10 mest eftersøgte flygtningeliste.

I 2003 blev Rudolph arresteret og senere dømt til at afsone livsvarigt fængsel uden prøveløsladelse. Eric Robert Rudolph blev anklaget af føderale myndigheder for den dødelige bombning, der fandt sted i Centennial Olympic Park. Rudolph erkendte sig skyldig og havde succes med at undgå muligheden for henrettelse.

Eric Rudolph - Manden bag bombesprængningerneHan havde ingen følelse af fortrydelse eller anger og var i overensstemmelse med myndighederne under afhøringen.

Rudolph var en indadvendt og kunne ikke komme overens med mange mennesker, da han havde en anden måde at se verden på, og han var imod regeringens politikker, anti-abort, anti-homoseksuelle og 'anti' en masse ting.

Eric Rudolph - Tidligt liv

Eric Rudolph blev født i Merritt Island, Florida, USA i år 1966 af Robert og Patricia. Han afsluttede ikke sin skolegang og droppede ud, da han gik i niende klasse og begyndte at arbejde som tømrer.

Du vil blive overrasket over at vide, at han meldte sig til den amerikanske hær og gennemgik grundlæggende træning i Georgien. Han blev udskrevet senere, da han blev fundet skyldig i brug af marihuana, da han blev udstationeret ved 101st Airborne Division i Fort Campbell, Kentucky. Han indgav ikke sin selvangivelse, og han havde heller ikke noget CPR-nummer. Han plejede at lave skæve opgaver og insisterede altid på kontant betaling i stedet for bankoverførsler.

Start af kriminelle aktiviteter – bombning af den olympiske park

Da Eric Rudolph var blot 29 år gammel, udførte han bombningen af ​​Centennial Olympic Park i Atlanta under sommer-OL 1996. Han foretog senere et par anonyme opkald til 911 og advarede politifolk om bomben.

Hans motiv bag dette angreb var politisk, da han ønskede at bringe den amerikanske regering i forlegenhed foran verden og valgte OL som anledning, da mange lande over hele kloden deltager i OL. Hans plan var at få spillet aflyst, da han var ked af regeringens politik for abort efter anmodning.

En dame, der kom sammen med sin datter for at se OL, mistede livet i eksplosionen, og mere end 100 andre bukkede under for skader ved eksplosionen. Der var 15.000 mennesker, der var til stede i den olympiske park på tidspunktet for eksplosionerne. Rudolph afgav sin tilståelse, at han var involveret i tre andre bombeattentater.

  1. a) I 1997, abortklinik i Atlanta-forstaden Sandy Springs.
  2. b) En lesbisk bar, Otherside Lounge i Atlanta i 1997 og
  3. c) 1n 1998, en abortklinik i Birmingham, Alabama, som dræbte en politibetjent.

Eric Robert Rudolphs arrestation

Efter bombningerne intensiverede embedsmænd eftersøgningsoperationer efter Rudolph, som var en af ​​de største menneskejagter i Amerikas historie.

I år 1998 blev Eric Rudolph vist som 454. flygtning opført af Federal Bureau of Investigation (FBI) på listen over de ti mest eftersøgte. Der var en dusør på 1 million dollars til Rudolph, hvis nogen giver troværdige oplysninger, som kan føre til hans anholdelse, da han blev anset for at være bevæbnet og livstruende af FBI.

En taskforce blev dannet til at udføre en detaljeret undersøgelse af alle vidner. Adskillige politi- og efterforskningsbureauer som FBI, ATF, GBI, Alabama Bureau of Investigation, Birmingham Police Department og anklagere fra justitsministeriet var en del af taskforcen.

I 2003 blev Rudolph arresteret af politiembedsmænd i Murphy, North Carolina klokken 4, da han gemte sig bag en affaldscontainer. En politibetjent, der var på sin daglige patrulje, havde mistanke om, at det kunne være et indbrud i gang. Rudolph gjorde ikke modstand under sin arrestation og bar ingen våben. Han havde farvet sort hår iført sneakers og bar en camouflagejakke, da han blev anholdt. Rudolphs familiemedlemmer hjalp ham, da de troede, han var uskyldig.

Han tilbragte omkring fem år i Appalachian-bjergene, og under sin retssag afslørede han stedet, hvor han opbevarede 250 pund dynamit i skoven i North Carolina på betingelse af hans klageaftale.

FBI anså ham for at være forbundet med den kristne identitetsbevægelse, hvilket blev benægtet af Rudolph, da han sagde, at han var forbundet med datteren af ​​præsten Daniel Gaymen, som var en kristen identitetstilhænger. Christian Identity-bevægelsen er af den overbevisning, at alle nordeuropæiske hvide er efterkommere af Guds udvalgte folk, og at de, der ikke er hvide kristne, ikke kan frelses.

Hvordan Eric Rudolph blev påvirket

Ifølge FBI var Eric Rudolph påvirket af Christian Identity-bevægelsens radikale ideologi, da han som teenager boede sammen med sin mor. Hans mor plejede at deltage i menigheden Church of Israel, som var et kristent identitetskompleks i Missouri.

FBI havde tilstrækkelige beviser til at bevise, at han var i kontakt med andre kristne identitetsgrupper i den seneste tid og også var i kontakt med den amerikanske antisemitiske, nynazistiske, Idaho-baserede hvide overherredømme terroristorganisation - Aryan Nations.

Mange gode mennesker fortsætter med at sende mig penge og bøger. De fleste af dem har selvfølgelig en dagsorden; for det meste genfødte kristne, der ønsker at redde min sjæl. Jeg formoder, at den antagelse er gjort, at fordi jeg er herinde, må jeg være en 'synder' med behov for frelse, og de ville være glade for at sælge mig en billet til himlen. Jeg sætter pris på deres velgørenhed, men jeg kunne virkelig undvære nedladenhed. De har været så søde, at jeg nødig ville fortælle dem, at jeg virkelig foretrækker Nietzsche frem for Bibelen, Rudolph skrev dette til sin mor, da han sad i fængsel.

Der var et amerikansk drama-show med titlen Manhunt Deadly Games, som blev udgivet i 2020. Dette show skildrer den sande historie om bombeangrebet i Centennial Olympic Park i 1996, som fandt sted i Atlanta.

Eric Rudolph afsoner nu sin tid i ADX Florence Supermax-fængslet nær Florence, Colorado.