Countrystjernen blev tildelt æren i fredags, da Bezos annoncerede vinderen sammen med sin mangeårige partner Laurence Sanchez. Bezos sagde: 'Hvad hun har gjort for børn, læsefærdigheder og så mange andre ting er bare utroligt.'

Sanchez havde nogle positive ord at sige om Parton, hun sagde, at Parton er 'en kvinde, der giver med sit hjerte og leder med kærlighed og medfølelse i alle aspekter af hendes arbejde.'Hun tilføjede også: 'Vi kan ikke vente med at se alt det gode, du vil gøre med denne pris på 100 millioner dollars'.

Parton blev overrasket

Parton var bestemt overrasket over det beløb, der fulgte med prisen, 'Wow! Sagde du 100 millioner dollars?” udbrød hun. Hun nævnte også, at 'folk, der er i stand til at hjælpe, bør lægge deres penge, hvor deres hjerte er. Jeg vil gøre mit bedste for at gøre gode ting med disse penge.'Folk fra de nye generationer kender måske ikke Parton, men den ældre generation forgudede hende. Hun er en countrypoplegende, der er berømt for sange som Jeg vil altid elske dig og Jolene blandt andre.

Sangerinden har over 13 ACM-priser, en Emmy og over 10 Grammyer under sit navn. I 2011 vandt hun endda Grammy Lifetime Achievement Award.

Partons filantropiske arbejde

I 2016 var hun vært for Smoky Mountains Rise: A Benefit for the My People Fund. Det var en live-teleton, der havde til formål at rejse penge til folk, der mistede deres hjem i skovbrandene i Great Smokey Mountains.

Udover at være en international legende er Parton også en mangeårig filantrop. Hun donerede over $1 million til Vanderbilt University for deres COVID-vaccineforskning i 2020.

Hendes Imagination Library har med succes doneret over 193 millioner bøger til børn over hele verden. Organisationen udsender bøger af høj kvalitet til børn i alderen 0 til 5 år uanset deres families baggrund.

Hun driver også en fond kaldet Dollywood Foundation, der uddeler adskillige stipendier til fortjente enkeltpersoner.

Mere om Courage And Civility Award

Ikke mange mennesker er klar over Bezos' Courage and Civility Award. Det er stadig ret nyt, da det startede i 2021. Courage and Civility Award tildeles en fortjent leder af et samfund, som aktivt har forsøgt at hjælpe dem i nød.

Sammen med prisen får modtageren også over 100 millioner dollars. De kan frit fordele pengene til den velgørende organisation efter eget valg. I 2021 blev prisen overrakt til Van Jones og José Andrés.

Som svar på at vinde prisen havde Parton tweetet, at hun ville forsøge at gøre 'gode ting med pengene'.

Da prisen netop blev offentliggjort, har Parton ikke afsløret nogen planer om, hvor hun ville donere pengene. Selvom folk gerne vil vide det, behøver hun ikke nødvendigvis at afsløre det.