Det er første gang, at en latinsk kunstner er blevet hædret som Årets kunstner, siden Apple Music Awards blev lanceret i 2019.

Bad Bunny er en Puerto Ricansk kunstner, hvis album En sommer uden dig er det mest streamede album i år. Det er også det største latinske album nogensinde. Apple Music anerkender kunstneren for den magt, han har, og den historie, han skaber.Apples pris og erklæring

Apple udgav en erklæring, hvori vicepræsidenten for Apple Music Oliver Schusser sagde: 'Vi er begejstrede for at fejre resultaterne af Bad Bunny, hvis indflydelse på hvert hjørne af kulturen ikke kunne ignoreres i 2022.'

Der stod også 'At se Bad Bunny stige fra en Apple Music Up Next-kunstner i 2018 til vores Årets kunstner i år har været intet mindre end ekstraordinært. Vi lykønsker ham med hans rekordår og for at fortsætte med at bringe latinmusik til et massivt globalt publikum.'Nogle af de kunstnere, der er blevet hædret af Apple Music i de seneste år, inkluderer Bille Eilish, Taylor Swift, Megan Thee Stallion og Weeknd.

Rekorder slået af Bad Bunny

Hans sang Moscow Mule har rekorden for den største latinske sang i verden med hensyn til førstedagsstreams. Han slog også rekorden for de fleste poster i Top 100. Han havde over 22 sange på listen. Hans sang nåede også nummer 1 i Daily Top 100 i over 34 lande.

Dette er mere end nogen latinsk kunstner nogensinde har fået. Bad Bunny har også top 3-pladserne for de fleste førstedagsstreams. Det er nogle af de rekorder, han har slået som 28-årig, der kun har været i rampelyset i et par år.

Mere om Bad Bunny

Bad Bunny er en rapper og sanger, der blev berømt med en sang fra 2016 kaldet Fortæl dem. Dette førte til en aftale med Hear This Music. Herefter kan hans sange gerne Jeg er værre og samarbejder med J Balvin, Karol G og andre fortsatte med at klare sig godt.

Det var dog først i 2018, at hans indslag på hit Cardi B-sangen Jeg kan lide det gav ham et gennembrud i mainstream-medierne. Hans sang kaldte Min med Drake fik ham også meget opmærksomhed. Hans debutalbum kaldte X 100pre nåede nummer 11 på Billboard 200-listen.

Inden for to år blev han den første ikke-engelsktalende kunstner til at være Spotifys mest streamede kunstner af året. Han fortsatte med at opnå den samme bedrift i 2021, og nu vandt han en lignende pris fra Apple.

I en alder af 28 år har Bad Bunny vundet en Grammy, fire latinske Grammyer, over otte Billboard Music Awards og mange flere. På det seneste har folk været åbne over for at udforske sange fra andre sprog, som følge heraf bryder musikere som Bad Bunny og BTS stereotyper og rekorder. Det bliver interessant at se, hvordan den latinske stjerne fortsætter med at bryde barrierer og gøre det godt for sig selv og sit folk.