Der er et vagtskifte hos American Tech & retail-behemoth Amazon Inc. Andy Jassy bliver den nye administrerende direktør, som vil erstatte Jeff Bezos, som har stået i spidsen for sagerne hos Amazon siden 1994. Andy har været tilknyttet Amazon i mere end 24 år nu .

Andy vil blive tildelt omkring $200 millioner i Amazon-aktier, som vil blive udbetalt i løbet af de næste 10 år. Jeff Bezos bliver nu administrerende formand for Amazon Inc.

Andy Jassy bliver Amazons nye administrerende direktørAmazon vil tildele 61.000 aktier i Amazon, som er værd omkring $214 millioner baseret på fredagens lukkekurs. Ifølge den seneste ansøgning til børser og SEC er Jassys grundløn $175.000, og han har tidligere tildelt Amazon-aktier til en værdi af $86 millioner. Den årlige medianudbetaling hos Amazon ser ud til at være $29.007 på tværs af hele dens eksisterende arbejdsstyrke inklusive fuldtids-, deltids- og midlertidigt ansatte.

Amazon begyndte at afskedige sine medarbejdere i marketingafdelingen i 1997, og Andy Jassy blev næsten fyret. Men Bezos kom ham til undsætning og sagde, at Andy er en af ​​vores mest højpotentielle personer ifølge Brad Stone, der skrev en bog med titlen Amazon Unbound.Faktisk startede successionsplanlægningen lige efter dot-com-busten i begyndelsen af ​​2000'erne, da Bezos bad Jassy om at blive hans skygge. I de næste 18 måneder fulgte Jassy sin chefs fodspor næsten hver dag og holdt øje med ham nøje i møder og diskussioner med flere interessenter.

Jassy og Bezos kom med ideen om at skabe en platform, der vil være cloud-baseret i 2003, som senere blev kendt som AWS-Amazon webtjenester.

Jassy blev forfremmet til administrerende direktør for Amazon Web Services i år 2016. AWS-enheden blev holdt meget hemmelig hos Amazon, og det detaljerede regnskab var kun tilgængeligt separat fra 2015 og fremefter. Dens høje EBITDA-margin-forretning opvejede andre udgifter, der var påløbet i forskellige andre forretningsvertikaler som e-handel, underholdning og andre rabatdrevne virksomheder.

Andy Jassy blev født i 1968 i New York. Efter afslutningen af ​​sin eksamen i hædersbevisning arbejdede Andy i 5 år som projektleder i MBI, en samlervirksomhed. Han gik derefter på Harvard Business School for at forfølge MBA. Efter afslutningen af ​​sin MBA kom han til Amazon som marketingchef.