Årets sidste dag er virkelig speciel. Det markerer afslutningen på hele året og betyder, at du byder det nye år velkommen af ​​hele dit hjerte. Den sidste dag er, når du sætter dig på dit værelse og går ned ad memory lane - et år, der har været godt og dårligt på mange måder.

Hvert år har sine egne op- og nedture. Lige siden udbruddet af Covid har de sidste to år været uheldige for mange mennesker. Fra at miste deres kære til at se verden blive enormt påvirket af virussen og stadig vente på, at tingene faldt på plads – 2021 havde været et bump på vejen for alle.

Solen begynder at gå ned, og en helt ny dag venter. Denne første dag på året rummer mange forventninger til folket, mens de venter på den i håb og lykke.Nytår 2022 Good Luck Food List

Selvom du ikke kan fortryde det foregående år, kan du klappe dig selv for at overleve det og forberede dig på det kommende år. Lige når du sætter op for at byde det nye år velkommen, er her nogle held og lykke-mad at nyde på dit spisebord:

  1. Kage

Kage udgør den største del af fejringen under lejligheder som fødselsdage, bryllupper, jubilæer, jul og endda nytår. Ifølge græske legender bringer det meget held at skære en kage på nytårsaften.Skal du ikke fejre årets sidste aften udenfor, er det en god idé at bage en kage sammen med din familie. Forbered en brødkage og top den med mandler. Du kan også holde en mønt eller nips i mellem kagedejen. Det menes, at den person, der får et stykke af kagen med en mønt, er velsignet med held og lykke i det kommende år.

  1. Nudler

På grund af deres form repræsenterer nudler lang levetid. Traditionen med at spise nudler i løbet af nytåret er populær i Japan og Kina.

Som en del af deres skik slurper folk på lange nudler uden at skære eller knække dem. Når du først har puttet en nudelstreng i munden, skal du indtage den som helhed. Suppe nudler bliver også din komfortmad i de kølige vintre.

  1. Frugter

Der er mange grunde til, at du bør spise frugt nytårsaften. Folk i Spanien nyder at spise deres ost med druer på årets sidste dag. Hvert druestrøg repræsenterer en side i kalenderen forude.

På samme måde nyder folk i Grækenland at spise granatæbler på årets sidste dag. Ifølge legenderne og historierne er granatæble forbundet med frugtbarhed. Du kan også tilføje andre frugter på dit fad som mango, jordbær, vandmelon, da de alle symboliserer held og lykke.

  1. Black-eyed Peas

I mange områder af verden simres sortøjede ærter til en gryderet med collard greens og skinkehase. Denne ret hedder Hoppin’ John og nydes på årets sidste dag.

Ifølge nogle mennesker repræsenterer formen af ​​sortøjede ærter en mønt, der indirekte indikerer rigdom. Andre sporer denne tradition tilbage til borgerkrigstiden, hvor det at spise bønner skulle have forhindret familierne i at sulte. Uanset hvad årsagen er, fortsætter denne ingrediens med at forblive blandt de gode madvarer, som du kan spise, mens du byder det nye år velkommen.

  1. Grønne blade

De siger, at inkludere flere grønne grøntsager i dagens sidste nadver. Ikke kun fordi du vil forblive i form og sund, men også fordi det betragtes som et symbol på rigdom i det nye år.

Du kan tilberede en lækker grønkålssalat og inkludere alle bladgrøntsager såsom grønkål, romainesalat, spinat og andre. Kom lidt olivenolie på og drys din yndlingsdressing over. Intet er bedre end at spise denne salat, mens du ser din yndlingsfilm med dine venner og familie.

  1. Fisk

Mange lande som Japan, Polen og Kina spiser dampet hel fisk som en del af deres nytårsfejring. Det er blevet påstået, at fiskens skinnende skæl ligner mønter. Ifølge nogle østeuropæiske kulturer hjælper de dig med at opnå mere sundhed, når du opbevarer og gemmer disse skinnende vægte. For alle proteinelskere derude, lad dette være endnu en grund til at nyde en fisk på årets sidste aften.

Udover dette repræsenterer fisk også overflod, da de svømmer i store vandområder. Så hvorfor ikke inkludere fisk som en del af dit måltid?

  1. Linser

Linser er en sund mad, der kræver nem tilberedning. Mange dele af verden spiser linser som årets sidste måltid. Ifølge gamle historier ligner de små bælgfrugter ofte små mønter og menes at bringe mere velstand i det kommende år.

Kulturen med at tilberede linser er udbredt i Brasilien, Italien og Tjekkiet. Når du planlægger at lave linser til nytårsaften, er der mange opskrifter, du kan vælge imellem - gryderet, svinekød og endda ris.

  1. Runde fødevarer

Mange myter, historier og legender siger, at det at spise rund mad i slutningen af ​​året er et løfte om en frisk start.

Du kan forkæle delikatesser som småkager, kager, kager og også runde frugter som clementine på nytårsfestmenuen og servere det til alle dine venner og familiemedlemmer. Vi lover, at alle vil nyde disse madvarer til deres hjertens lyst.

  1. Smørt brød

Inkluder smurt brød ikke som en del af din morgenmad den 31. december, men også som det sidste måltid på dagen. Ifølge mange traditioner, når smurt brød placeres uden for hoveddøren, symboliserer det fraværet af sult i husstanden i det kommende år.

Du kan blot smøre smørret på dit brød eller lave sandwich og nyde at spise tilberedningen.

De ovennævnte fødevarer bringer sundhed, rigdom, velstand og en masse held og lykke på det nye år. Udgrav de bedste opskrifter af ingredienserne nævnt ovenfor og tilbered nytårsmåltidet.

Vi ønsker dig et godt og lykkebringende nytår.