Der er et berømt ordsprog, der siger: Mad er den fællesnævner, der bringer mennesker sammen. Og for at være ærlig kan man ikke benægte dette faktum, da det passende passer til et land som Indien, der er forskelligartet i næsten alle aspekter, lige fra religioner til sprog.

Der er mange kulturer og traditioner i hver stat i Indien. Sammen med hvilket der også er forskellige varianter af mad i Indien. Hver stat har sine specielle retter, der er unikke for staten.

På trods af alle disse forskelligheder har indianerne en fælles ting, der binder dem sammen, og det er intet andet end deres uendelige kærlighed til mad. Faktisk deres kærlighed til forskellige typer mad!Top 29 fødevarer fra hver stat i Indien

Selvom der er mange populære køkkener fra hver stat, forsøgte vi at liste topkøkkenet i hver stat, som du helt sikkert skal prøve. Så lad os nu med det samme tage en virtuel tur gennem alle de 29 stater i Indien og nyde den mest populære mad i hver stat.Så her er de 29 bedste fødevarer fra hver stat i Indien.

1. Punjab- Makki di Roti og Sarson da Saag

Makki di roti er en type majsbrød lavet i Indien. Den serveres med Sarson saag som er lavet af grønne sennepsblade. Den kan serveres med ghee eller smør på toppen af ​​roti og saag for at fremhæve smagen. Sammen med denne ret nydes også ofte et glas kølig lassi, som er som prikken over i'et.

2. Andhra Pradesh- Gutti Vankaya Kura

Gutti Vankaya Kura er en brinjal karry, der er meget populær i Andhra Pradesh. Den består af brinjals kogt i cremet, peanut- og kokosnøddekarry med sensationelle krydderier. Den serveres sammen med dampede ris og kan også spises med rotis. Denne ret spises meget almindeligt til frokost og middag i Andra Pradesh.

3. Jharkhand- Pitha

Pitha er en ret, der ligner dumplings eller fritter. Det er normalt fyldt med sødt eller krydret fyld. De krydrede har masala linsefyld. Denne ret er vegansk og kan nydes af alle. De kan serveres med mynte (pudina) chutney eller koriander (dhaniya) chutney.

4. Gujarat- Khandvi

En af de mest berømte og lækre retter i Gujarat må være Khandvi. Det er en rullet snack lavet med grammel, kokos, sennepsfrø og karryblade. Den nydes med en syrlig sauce eller myntechutney ved siden af. Den kan også nydes med chili, hvis du er krydderi-entusiast.

5. Arunachal Pradesh- Pehak

Pehak er en type chutney, der fremstilles ved at bruge chili og fermenterede sojabønner. Det er en meget krydret delikatesse, der spises sammen med ris med smag eller enhver anden ret for at tilføje lidt pang til retten!

6. Rajasthan- Daal Baati Churma og Gatte ki Sabji

Hele denne ret er meget populær i Rajasthan. Daal Baati Churma er en Rajasthani-ret, der inkluderer krydret Daal, sød Churma og sprød Batis (brød). Gatte, som er flertal for Gatta, er små cirkulære stykker gram mel, der tilsættes en ostemassebaseret sovs. Unikke krydderier tilsættes denne ret for at give den dens pikante smag. Det spises ofte med ris eller nogle gange også med roti. Disse retter nydes sammen!

7. Kerala- Idiyappam og Curry

Idiyappam er en af ​​de mest nydede retter i Kerala. Den er lavet af vermicelli, som består af rismel, vand og salt. Vermicelli presses til en skiveform. De kan serveres sammen med hvilken karry du måtte have lyst til. Den almindelige smag af idiyappamen fremhæver smagen af ​​karry.

8. Maharashtra- Misal Pav

En populær og dejlig mad i Maharashtra er Misal pav. Den er meget kendt for sin krydrede smag. Det inkluderer en karry lavet af spirede linser, med finthakkede løg, sprød farsan, tomater på toppen. Sammen med denne karry er der pav (brød), opvarmet med smør, og også nogle citronskiver for mere pift i retten! Misal Pav er en af ​​de gademad, som er elsket af næsten alle i Maharashtra.

9. Kashmir- Khatte Baingan

Khatte Baingan er en ret lavet med brinjal, også kendt som aubergine eller aubergine. Den består af brinjals i en tyk, frisk og krydret sovs. Det serveres normalt som tilbehør ved ceremonier i Kashmir og kan nydes med ris eller roti.

Bemærk: Kashmir, som tidligere var en stat i Indien, er nu et unionsterritorium. Vi inkluderede det dog på vores liste, da de fleste mennesker også vil vide om dets bedste mad, forudsat at det stadig er en stat.

10. Vestbengalen- Rasgulla

Rasgulla, en sød ret fra Vestbengalen, er en helt perfekt dessert. Det er en sirupsagtig sød, der er lavet af dumplings, der er formet som en kugle kogt i en sukkerholdig sirup, indtil siruppen fylder dem. Denne ret spises ofte under festivaler eller ceremonier. Den kan dog også nydes til daglig. Rasgulla er en sådan sød ret, der er elsket af folk over hele Indien.

11.Tamil Nadu- Pongal

Pongal er en speciel ret fra Tamil Nadu, som ofte er parat til at tilbyde til guder. Den er lavet af ris, mælk, linser og har også cashewnødder i. De er lavet på forskellige måder, nogle med tamarind, jaggery eller sort peber, men er alle meget underholdende. Pongal er en enkel men velsmagende ret.

12. Telangana- Hyderabadi Biryani

Biryani, bedre kendt som Hyderabadi biryani, er en meget berømt ret af Telangana. Det er lavet i form af Kachay Gosht Biryani og Dum Biryani. Denne krydrede risret er toppet med løg, citron og korianderblade. Det nydes almindeligvis som frokost. Denne ret kan laves med eller endda uden kød.

13. Uttarakhand- Kapaa

Kapaa, også kendt som Kafuli, er en ret, der ofte laves om vinteren, da den er den mest underholdende dengang. Det er en tyk sovs lavet af spinat, hvidløg, ingefær, bukkehornsblade, ostemasse og en blanding af krydderier. Det er hovedretten, der oftest spises med dampet ris eller rotis.

14. Madhya Pradesh- Bhutte ka Kees

Bhutte ka Kees er en krydret, lækker snack, der nemt kan laves. Det er almindelig streetfood i Indore og Madya Pradesh, men også almindeligt lavet og nydt derhjemme. Den er lavet ved hjælp af revet majs, krydderier, kokos, mælk, sennepsfrø og grønne chili. Det er en sund snack, der kan nydes med te.

15. Haryana- Hara Dhania Choliya

Hara Dhania Choliya er en berømt ret af Haryana. Choliya, som også er kendt som grøn chana, blandes med løg, gulerødder og mange krydderier. Denne ret er en sabji, der spises med ris og/eller roti.

16. Nagaland- Stegt Bambusskud

Bambus nydes ofte kun af pandaer, ellers er de måske ikke så velsmagende. Men hvis tilberedt i Nagaland-stil, kan du bare nyde det. Bambusskud kan bruges tørret eller gæret. De tilføjer noget syrlighed til retter, som de kombineres med. Bambusskud tilsættes mange fødevarer såsom svinekød eller fisk.

17. Odisha- Ras Malai

Ras Malai er en populær sød delikatesse lavet af mælk, sukker og safran. Det købes mest i søde butikker. Den er blød og saftig og serveres med pistacie på toppen for at tilføje til smagen. Denne bløde søde bliver normalt indtaget under særlige lejligheder, men du kan også nyde den når som helst! Ras Malai smager endnu bedre, når du sætter dem på køl, før de indtages.

18. Assam- MasorTenga

MasorTenga er en berømt sur ret fra Assam. Retten involverer tomater, citron, rå mango og mangosteen. Det er en syrlig fiskekarry, der har noget krydderi og som bedst kan nydes med ris til frokost eller aftensmad. Denne ret indtages hovedsageligt om sommeren.

19. Karnataka- Bisi Bele Bath

Bisi Bele Bath er en traditionel Karnataka-ret, der betyder en varm linserisret. I Kannada betyder Bisi 'Varm' (temperatur), Bele betyder 'linser' og Bath er et ord, der angiver en blød ret tilberedt ved at tilsætte ingredienserne i vand.

Bisi Bele Bath er en krydret ret, der har linser (Toor dal) og ris, der koges sammen med få grøntsager, tamarind og krydret Bisi Bele Bath pulver. Denne krydrede, men alligevel syrlige ret nydes almindeligvis som en snack med jordnødder og puffede ris (murmura).

20. Bihar- Litti Chowkha

Litti Chowkha er en ret, der består af Litti og Chowkha. Litti er brød, der er bagt af boghvedemelsdej, der er fyldt med ristet grammel, citronsaft og krydderier. Den serveres sammen med Chowkha, som er krydrede mosede grøntsager.

21. Himachal Pradesh- Sidu

Sidu er en type brød lavet med hvede, der æltes med gær to timer før det laves. Den er fyldt med kogte grønne ærter, der er mosede, valnødder, ristede jordnødder og paneer (hytteost). Det spises normalt med linser (dal), grøn chutney og ghee.

22. Goa- Goan Fish Curry

En af de mest berømte og kendte retter fra Goa er Goan Fish Curry. Denne ret er en tyk, smagfuld karry med kokosnød, rød chili og frisk fisk eller rejer i. Denne ret serveres og nydes ofte med ris eller roti.

23. Sikkim- Momos

Momos stammer fra Tibet og er ekstremt populære over hele Indien, især i Sikkim. Momos er dampede dumplings med fyld indeni. Ydersiden er lavet af hvidt mel og vand. I nogle tilfælde tilsættes gær eller bagepulver også til dejen for at forbedre dumplingsens tekstur. Fyldet i momoerne havde traditionelt kød, men med årene er der også tilføjet nyt fyld. Fra paneer til grøntsager kan alt tilsættes fyldet.

24. Mizoram- KoatPitha

Denne ret, som er lavet af rismel, jaggery og bananer, er friturestegte fritter. Denne lækre dessert nydes ofte ved lejligheder. De er meget sprøde udenpå, og bløde indeni. De kan også nydes med te eller som aftensnack. Nogle mennesker i Mizoram spiser endda disse fritter sammen med fisk.

25. Chhatisgarh- Muthia

Muthia er dumplings, der er ekstremt berømte i Chhatisgarh. Den er tilberedt ved hjælp af risdej og har forskellige traditionelle Chhattisgarhi-krydderier. Retten kan virke som den er stegt, men det er den i virkeligheden ikke. Den er dampet og holder derfor den interessante smag af sine krydderier. Denne berømte ret nydes ofte under morgenmaden. Denne ret kan nydes sammen med te.

26. Tripura- Chakhwi

Chakhwi er en traditionel, sund og lækker ret fra Tripura. Denne sunde ret er en blanding af bambusskud, jackfrugt, grøn papaya, en række linser og svinekød. Mange fødevarer fra Tripura tilberedes uden olie eller med lidt olie. Denne ret er en sund snack, der kan nydes med ris eller bare som den er.

27. Manipur- Morok Metpa

Morok Metpa er en sideret, der serveres sammen med hovedretter under frokosten. Det er lidt ligesom en salat. Det kan tilberedes både på vegetabilske måder og på ikke-vegetabilske måder. Den vegetabilske måde at lave det på er ved at stege løg, rød chili og purløg. Den ikke-vegetabilske måde at lave den på er ved at mose chilierne til en pasta og koge den med Ngari fisk, og til sidst mose den igen og drysse den med salt.

28. Meghalaya- Match

Jodoh er Khasi-versionen af ​​biryani. Denne berømte ret af Meghalaya er rød bakkeris, der er kogt med svinekødsstykker, grøntsager og er garneret med stegt fisk eller æg. De unikke krydderier giver denne ret sin popularitet.

29. Uttar Pradesh- Kakori Kebab

Kakori-kebab er en speciel Mughlai-opskrift, der er blevet videregivet i århundreder fra Lucknow. Navnet kommer fra Kakori-byen i udkanten af ​​Lucknow. Den er tilberedt med fårekød, løg og et par krydderier. Disse kebabs er meget bløde, så de vil smelte i munden. Disse kebabs spises med ris, løg og også en række forskellige saucer.

Nå, jeg ved, at efter at have gennemgået disse mundrette retter, kan du bare ikke kontrollere din sult.

Så hvorfor vente! Prøv blot alle disse top 29 fødevarer fra hver stat i Indien. Fortæl os sikkert din yndlingsmad ved at gå til vores kommentarsektion.