Det er lidt tricky for passionerede kaffedrikkere at se på menuen og bestille den kaffe, de gerne vil have. Der er en række forskellige kaffedrikke tilgængelige rundt om i verden.

Til tider er det muligt, at en kaffeelsker står i køen og ikke ved, hvad han skal bestille. Der er mulighed for, at du vil finde det svært at fortælle om forskellen mellem kaffe og espresso eller Latte og Cappuccino.Der er forskellige kaffedrikke, som man kan vælge afhængigt af deres præference. Hver kaffe består af forskellige typer kaffebønner, koffeinniveauer, styrken af ​​kaffe og andre ekstra ting som vand eller mælk, hvilket gør den unik.

20 typer kaffe i verden - Alle detaljerne nedenfor

For at undgå dilemmaet med, hvad du skal bestille, når du besøger en kaffebar næste gang, har vi samlet en liste over populære kaffedrikke, der er tilgængelige over hele verden.Hvis du tilfældigvis besøger et af disse lande, bør du bestemt prøve det, da disse er de bedste kaffedrikke, der også kan findes på etniske restauranter eller i Starbucks-butikker.

Hvis du ikke er sikker på, hvilken kaffedrik du skal bestille eller variationer, der er tilgængelige i drikken, så læs vores artikel nedenfor, som vil give en kort beskrivelse af disse kaffedrikke for at hjælpe dig med at forstå forskellen mellem de mest populære kaffetyper, der kommer fra kaffeproducerende lande.

Lad os nu diskutere 20 forskellige kaffevarianter, som er tilgængelige over hele verden.

Liste over 20 forskellige typer kaffedrikke

I vores artikel vil vi først starte med de mest populære drikkevarer, der er tilgængelige i de fleste af kaffebarer verden over, som nemt kan findes. Dette vil hjælpe dig med at være forberedt på at bestille, når din tur kommer. Der er altid mulighed for at tilberede en derhjemme med en espressomaskine.

1. Espresso (eller dobbelt espresso)

Espresso som også er kendt som Double Espresso er den mest populære drik, der findes, og den er også nem at lave sammenlignet med andre varianter. Kaffegrumset pakkes tæt ind i filteret og for at tilberede en meget stærk mørk kaffe presses varmt vand gennem kraft i filteret, som typisk serveres i 1-2 ounce portioner.

Du har måske hørt folk bestille en dobbelt espresso kun dobbelt så kraftig som kaffen, som findes i en normal espresso. Så hvis du har brug for et skud koffein, så bør du helt sikkert vælge en dobbelt espresso. Folk i Italien drikker nogle gange espresso efter frokost eller middag.

2. Cappuccino

Cappuccino er uden tvivl den mest populære kaffe rundt om i verden, som er beslægtet med en flad hvid. Det er den forbedrede version af espresso, der blandes med lidt mere mælk, før mælkeskummet lægges på. I en nøddeskal er det faktisk lige dele af espresso, mælk og mælkeskum. Cappuccino var traditionelt en smag, der i vid udstrækning forbruges i Europa, Australien, Sydamerika og nogle dele af Nordamerika.

Cappuccinoen opstod først i Italien i 1930'erne, og den er stadig en af ​​de mest populære kaffedrikke i Italien. Men i Italien og i hele det europæiske kontinent foretrækker folk kun at få en cappuccino efter morgenmaden, som til tider ledsages af en slags wienerbrød, men aldrig efter frokost eller middag. Navnet Cappuccino er afledt af Capuchin-brødrene, som refererer til farven på drikkevarer, når mælk tilsættes i små mængder til mørk, brygget kaffe.

3. Mælk

En latte er også den mest populære og foretrukne kaffedrik på verdensplan. Latte er mere eller mindre det samme som en cappuccino, men med ekstra mælk og et lille tyndt lag skum på toppen. Hvis du ikke er vild med stærk kaffe, vil du helt sikkert nyde en latte.

Der er mange aromatiseret sirupper tilgængelige i de fleste af kaffebarerne, som kan tilpasses til en latte for at give den en smule smag. I USA er vanilje latte og græskar krydderi latte meget populære versioner af latte, som forbruges af kaffeelskere. Bare hvis du skulle lave en derhjemme, så bør du helt sikkert også prøve Creme Brulee latte.

4. Kaffe Mokka

Caffe mokka er dybest set en chokoladeversion af en cafe latte. Mokka er en blanding af kaffe og mælkedrik tilsat chokolade som enten kan være i form af kakao eller chokoladesirup. Alternativt kan man kalde det voksenversionen af ​​chokolademælk.

Nedenfor er trin, der skal følges for at forberede mokka derhjemme:

Tilbered 1 shot espresso, tilsæt 1 kop mælk efter eget valg og tilsæt derefter 3 spsk chokoladesirup med flødeskum. Med dette er din Mokka klar. Du kan også tilføje chokolade toppings for at få mere smag.

5. Amerikansk

En Americano-kaffe er ekstra vand tilsat espresso. De fleste amerikanere foretrækker at få en større kop kaffe med lavere styrke, hvorimod europæere foretrækker at drikke kaffe med høj styrke, som en espresso i små kopper.

Hvis du tilfældigvis er i Europa, kan du gå efter en Americano, som vil ligne den kaffe, du er vant til at drikke derhjemme. Faktisk er det ret tæt på en typisk filterbrygget kaffe.

6. Cafe au Lait

Cafe au Lait-oversættelse viser sig kun at være kaffe med mælk. Cafe au Lait er en stærk filtreret eller brygget kaffe, i modsætning til en espresso, som tilsættes varm mælk. Denne drik er meget populær i Frankrig og det meste af Nordeuropa.

Folk bliver ofte lidt forvirrede med cafe latte, som bruger espresso i stedet for brygget kaffe. Det er også kendt som cafe con Leche i Spanien og Milchkaffee i Tyskland, men smagen forbliver intakt, selvom navnet er stavet anderledes. Man kan finde en populær variant i Schweiz, som er kendt som café renversé, som er lige den modsatte måde at tilberede kaffe på (kaffe tilsættes mælk som base).

7. Flad Hvid

Der er en slags debat om oprindelsen af ​​Flat White, om det er Australien eller New Zealand. Uanset hvor det opstod, er kaffeelskere bare glade for, at nogen havde visionen om at skabe sådan en dejlig drink. Det var ikke tilgængeligt over hele verden, før Starbucks begyndte at servere det.

Der er en mindre forskel mellem en latte og en flad hvid. Begge drikkevarer er mere eller mindre ens, hvilket er en kombination af dampet mælk og espresso. Den flade hvide er faktisk en stærkere version af latten. Man kan have en flad hvid, som også fås i mindre portioner.

8. Klip

Cortado-drikkens rødder kan spores i Spanien. Denne drink er beslægtet med en flad hvid omend med en lille forskel. Cortado er ren espresso, som er blandet med dampet mælk, som hverken er struktureret eller skummet på nogen måde. Den består af lige store forhold, dvs. 1:1 halv espresso og halv mælk. Det er den måde, spanske folk foretrækker at drikke en lille kaffe, som også er tilgængelig i kaffebarens menuer rundt om i verden.

Du vil kræve en espressomaskine med en mælkedamper, hvis du vil tilberede en cortado. Det eneste du skal gøre er først at brygge kaffen, derefter varme mælken op og tilsætte den langsomt over toppen af ​​kaffen. Det er det!

9. Macchiato

Caffé macchiato er endnu en kaffedrik, der stammer fra Italien. Det er faktisk en espressodrik til eftermiddagen for italienere. Det er hverken en fuld-on shot espresso eller en mælkeagtig cappuccino i stedet er det espresso med et strejf af mælk. Mælken tempererer faktisk i ringe grad espressoens syrlighed og styrke.

Macchiato adskiller sig fra cortado, hvor det kun er et stænk mælk, som er i form af en skumtop i modsætning til 1:1.

10. Caffe Crema

Cafe Crema var en populær drink i den sydlige region af Schweiz og Norditalien i 1980'erne. Det ligner en espressodrik, men den anvendte kaffe er mere grovmalet sammenlignet med standard espresso.

Også Caffe Crema adskiller sig i størrelse fra en espresso, hvor den serveres i et større format, som typisk er omkring 6 oz. Det er ikke fortyndet som en Americano, men i stedet er det en langbrygget espresso med forskellige styrker. Selvom drinken hedder crema, er der ingen mælk eller fløde i den.

11. Cubansk kaffe

Cafe Cubano stammer fra Cuba. Det er ligesom en espressodrik, der er dækket af et tykt lag sød fløde. Cremen dannes ved at blande kaffen med sukker, indtil den danner skum. Når skummet er dannet, hældes der espresso over, som flyder til toppen og ligner en låg på kaffen.

Hvis du kan lide sød kaffe, så vil du helt sikkert sætte pris på en Cafe Cubano-drink. Hvis du tilfældigvis besøger Cuba, er det et must at prøve, da denne drink er en del af den cubanske kultur.

12. Dalgona Kaffe

Dalgona-kaffe, som stammer fra Sydkorea, er blot en instant-kaffe, som ser fascinerende ud, når den cremede piskede topping tilsættes den ved hjælp af vand og sukker. Det smager godt, når man øser det ovenpå et glas ismælk.

13. Irish Coffee

Irsk kaffe findes sandsynligvis i Irish Bar-menuen i stedet for den almindelige kaffebar-menu. Irish coffee er en slags mocktail, der består af varm kaffe, irsk whisky og demerara sukker, som røres sammen med en tyk creme tilsat. Du vil finde denne drik sød, rig og varmende på samme tid.

14. Tyrkisk kaffe

Måden tyrkisk kaffe tilberedes på er lidt anderledes end de fleste andre kaffetyper. Den laves ved at koge vand med fint, mellemristet kaffegrums i en kobbergryde med rund bund, uden filter.

Det tykke skum, der dannes, overføres derefter til koppen og tilsættes sukker efter behov, før det serveres. Det er en almindelig praksis i Tyrkiet at tilføje en masse sukker, så sørg for, at du beder om, at det skal være mindre sødt, hvis du ikke er glad for mere sødt.

15. Græsk kaffe

Græsk kaffe er beslægtet med tyrkisk kaffe, bortset fra at kaffegrums brugt under tilberedning ikke er helt ristet. Dette gør kaffens farve lysere og mindre brændt smag. Græsk kaffe tilberedes i en høj, smal gryde, som lokalt kaldes briki. Græsk kaffe serveres meget sød ligesom tyrkisk kaffe.

16. Strejke

Frappé-kaffe findes i Grækenland og nærliggende lande som Cypern, som er en god drink i sommersæsonen. Det er en af ​​de mest populære kolde kaffedrikke i disse lande og indtages helst om eftermiddagen.

Det er en skumdækket iskaffedrik, der er lavet ved hjælp af instant kaffe, vand, sukker og serveret i et højt glas over is.

17. Vietnamesisk kaffe

Som navnet antyder, stammer vietnamesisk kaffe fra Vietnam, og du vil helt sikkert blive forelsket i denne drink, hvis du prøver denne i Vietnam. Den er lavet med meget finmalet kaffe ved hjælp af et filter, der sidder over din kop og brygger langsomt.

Der er et lag kondenseret mælk i bunden af ​​tykt glas, og man kan se vandet dryppe langsomt ned i koppen. Hele processen tager omkring 4-5 minutter at gennemføre, så bestil aldrig dette, hvis du har travlt med at tage afsted.

18. Pot Kaffe

Café de olla er en traditionel mexicansk drik, der tilberedes i en lergryde af jord med malet kaffe, kanel og piloncillo.

Cafe de Olla har et højt indhold af sukker med en lækker kanelsmag. Cafe de Olla serveres aldrig med mælk. Det foretrækkes mest i områder, hvor klimaet er koldt.

19. Druknede

Affogato er en italiensk kaffebaseret dessert, der typisk serveres i et glas. En kugle vaniljeis toppes på en varm eller kold espresso, som enten kan være enkelt eller dobbelt. Man kan foretrække at have flødeskum og drys eller chokoladesauce ovenpå for at gøre dette til en perfekt eftermiddagssnack.

20. Einspänner (wiensk kaffe)

Einspänner-kaffen stammer fra Østrig, som minder meget om andre kaffer nævnt ovenfor. Den er tilberedt med en stærk espresso blandet med sukker som base.

Den er derefter toppet med en kraftig flødeskum lavet med vanilje og sukker, som er den perfekte dessert i et glas.

Så hvilken type kaffedrik fra vores liste er din favorit? Fortæl os det i vores kommentarsektioner!