Til alle de søde tænder derude – hvor mange gange om dagen har du lyst til at spise en chokoladebar?

Som en chokoladeelsker er det svært at få en sukkersød trang ud af dit sind. Og når først du har udviklet smagen for mørk chokolade, er der ingen vej tilbage. Den bittersøde smag af denne chokolade, når den smelter ind i din mund, giver dig helt sikkert en glædelig tur. Du starter med at få en lille bid og ender med at spise en hel bar.Og hvad nu hvis vi fortæller dig, at din yndlings mørk chokolade omfatter mange sundhedsmæssige fordele? Ja, du hørte det rigtigt. Mørk chokolade er fyldt med sundhedsmæssige fordele (frister dig til at nyde det endnu mere, ikke?)

Sundhedsmæssige fordele ved mørk chokolade

Kære mørk chokolade elskere, lad være med at føle skyld for at spise for meget mørk chokolade, for det vil gavne dig på flere måder. Her er de sundhedsmæssige fordele ved at spise det: 1. Fyldt med antioxidanter

Mørk chokolade er fuld af organiske forbindelser, der fungerer som antioxidanter. Mange forskere har allerede fastslået, at indtagelse af mørk chokolade skyller alle giftstoffer ud af din krop. I mange test har det vist sig at indeholde flere antioxidanter end frugterne som blåbær, acaibær osv.

 1. Forbedret hjernefunktion

Hvis du har problemer med at holde fokus, vil et stykke mørk chokolade forbedre din koncentration. Mange undersøgelser har antydet, at spise mørk chokolade forbedrer blodgennemstrømningen til din hjerne. Ikke kun dette, men at nyde denne dessert forbedrer også din verbale flydende evne. Mørk chokolade er en fremragende hjernebooster. Mørk chokolade øger også din hjernes kognitive funktion.

 1. Forbedret blodgennemstrømning

Udover at forbedre dit fokus og koncentration, forbedrer mørk chokolade også blodgennemstrømningen. Dets forbrug stimulerer slimhinden i dine arterier til at producere mere nitrogenoxid. I en anden forskning sænker mørk chokolade dit blodtryk, og dermed et sundt alternativ for mennesker, der lider af forhøjet blodtryk.

 1. Ikke mere risiko for hjertesygdomme

Et stykke mørk chokolade tjener ikke kun som en godbid til dine smagsløg, men giver dig også et sundt hjerte. Mørk chokolade består af forbindelser, der arbejder sammen for at beskytte mod LDL-oxidation. Hvis du således indtager denne chokolade i det lange løb, vil du holde alle former for hjertesygdomme i skak.

 1. Sund og glad hud

Hudproblemer er et stort problem blandt mænd og kvinder. At spise mørk chokolade fremmer sund hud. Ifølge en undersøgelse består mørk chokolade af flavanoler, der hjælper din hud med at reflektere UV-lys, hvilket gør dig mindre udsat for solskoldning. Udover dette forbedrer dets forbrug også blodgennemstrømningen til din hud og øger dens tæthed og hydrering. Mørk chokolade er nøglen til glattere hud.

 1. Et bedre humør

Intet tjener en bedre stress-buster end at spise en bar mørk chokolade. Når du spørger dine venner om deres komfortmad, vil mange mennesker besvare mørk chokoladedessert i kor. Mørk chokolade hjælper med at slappe af blodkarrene i din hjerne. Denne aktivitet frigiver serotonin og fremskynder dit humør. Nu ved du, hvad du skal spise, når du føler dig trist eller sur!

 1. God mundsundhed

En af de mest overraskende fordele ved at spise mørk chokolade er, at denne chokolade er godt for din mundsundhed. Det omfatter theobromin. Denne komponent hjælper med at bekæmpe huller i tænderne. Desuden bekæmper regelmæssigt forbrug af mørk chokolade også bakterier, der skader din generelle tandsundhed. Dette middel er muligvis ikke en erstatning for din mundpleje, men du behøver i det mindste ikke at opgive at spise det for at bevare sunde tænder og tandkød.

 1. Kontrolleret insulinresistens

Hovedingrediensen i mørk chokolade er kakao. Det er yderst gavnligt for alle diabetespatienter. Kakao kan øge din krops følsomhed over for insulin. Sådanne egenskaber ved mørk chokolade sænker dine sukkerniveauer og reducerer dermed risikoen for type 2-diabetes. Hvis du er diabetiker, vil det at spise mørk chokolade i moderate mængder ikke kun dulme din trang, men også hjælpe med bedre behandling af din sygdom.

 1. Ikke mere hoste

Du har måske hørt folk fortælle dig, at du ikke skal spise noget sødt, når du lider af hoste og forkølelse, men at spise mørk chokolade modsiger denne opfattelse. Ud over at forhindre huller i tænderne hjælper theobromin i mørk chokolade også med at kontrollere hosteudløsende aktivitet i den del af din hjerne. Populær forskning tydede på, at det er mere effektivt at spise et stykke mørk chokolade under hoste end at have kodein.

 1. Stor næringsværdi

Når du holder alle dine søde trang fra hinanden, har mørk chokolade en utrolig næringsværdi. Og hvis du vælger en række af mørk chokolade med højt kakaoindhold, vælger du noget ekstremt nærende. En mørk chokoladebar på 100 gram indeholder 70-85 procent kakao, og dens forbrug giver dig 11 gram fibre, kobber, magnesium, jern, kobber, zink, fosfor og mangan. Mørk chokolade omfatter også mættede, monoumættede og flerumættede forskellige fedtstoffer.

 1. Til gavn for gravide kvinder

Ved du, at mørk chokolade har mange fordele for gravide? Fosterets vækst er en kompleks proces, og den kræver endeløse mineraler og vitaminer. At spise mørk chokolade hver dag hjælper med en ordentlig graviditetsdiæt. Indtagelse af 30 gram mørk chokolade giver dig en god mængde jern, magnesium, zink og andre sunde næringsstoffer. Kære kommende mødre, det er et godt tidspunkt at efterspørge mørk chokolade og opfylde dine trang.

 1. Ikke flere menstruationskramper

Lider du ofte af kraftige kramper under menstruationen? Er dine menstruationer smertefulde end normalt? Gør PMSing dig sur? Hvis ja, at spise mørk chokolade lindrer dig fra alle disse problemer. Som en stress-buster og humør-løfter, mørk chokolade hjælper dig med at bevare roen. Sideløbende med dette arbejder ingredienserne i denne chokolade sammen for at hjælpe dig med at bekæmpe ekstreme menstruationssmerter. Næste gang du har det forfærdeligt under din menstruation, så tag din mørke yndlingschokolade og nyd at nyde den.

Mørk chokolade er lækkert, sundt og det bedste middel til mange sundhedsproblemer. Du kan udforske forskellige smagsvarianter af mørk chokolade og nyde dem til dit hjertes lyst. Så hvorfor føle sig skyldig, når du kan føle chokolade? Bestil din favorit smag nu.

For mere om sundhed, mad, skønhed og livsstil, hold det forbundet.