Normalt udøver valgte ledere fra politik mest magt. Men uden for politik er der også mange indflydelsesrige ledere inden for religion, innovation, business, sociale medier og underholdning. På grund af den enorme tilhængerskare og kult, bliver disse mennesker set op til som meningsdannere og influencers. Her deler vi listen over de mest magtfulde mennesker i verden.

10 mest magtfulde mennesker i verden i 2021

Nedenfor er listen over de 10 mest magtfulde mennesker i verden

1. Xi JinpingXi Jinping er en kinesisk politiker, som har været præsident for Folkerepublikken Kina siden 2013. Han har betragtet som den mest magtfulde person i verden, selvom den vestlige verden betragter ham som en diktator eller en autoritær leder med henvisning til en stigning i masseovervågning, en tilbagegang i menneskerettigheder, censur af nyheder, internettet og begivenheder.

Før han blev præsident for Kina, fungerede han som generalsekretær for det kinesiske kommunistparti og formand for den centrale militærkommission. Han blev født i Beijing i år 1953, den anden søn af en kinesisk kommunistveteran, Xi Zhongxun. Xi studerede Kemiteknik på Tsinghua University. For at sikre et fast greb om det regerende parti afskaffede han præsidentens periodegrænser i Kina i år 2018 ved at vedtage et sæt forfatningsændringer.Xi har øget statens kontrol over Kinas økonomi og har også støttet landets private sektor. Når det kommer til sikkerhedsspørgsmål relateret til Kina, er han en hardliner og også i udenrigsanliggender og udvider sin indflydelse på Sydafrika og Europa. Han fremskriver Kina som selvhævdende og mere nationalistisk på verdensscenen.

2. Vladimir Putin

Den næstmest indflydelsesrige person i verden er Vladimir Putin, Ruslands præsident. Han var en tidligere efterretningsofficer, som har fungeret som Ruslands præsident siden 2012. Han var Ruslands premierminister fra 1999 til 2000 og igen fra 2008 til 2012.

Putin blev født i Leningrad (nu Sankt Petersborg), og han dimitterede fra Leningrad State University i 1975, hvor han studerede jura. Putin arbejdede som udenlandsk efterretningsofficer i KGB i 16 år og steg til oberstløjtnant, før han gik ind i politik.

Under Putins ledelse har Rusland oplevet demokratisk tilbageskridt. På grund af manglende ytringsfrihed, fængsling af politiske modstandere, udrensninger og indskrænket pressefrihed og manglen på frie og retfærdige valg betragter mange eksperter ikke Rusland som en demokratisk stat. For nylig i 2021 ændrede han loven for at give ham mulighed for at stille op til genvalg.

3. Joe Biden

Joe Biden er den nuværende præsident for USA, og han er en af ​​de mest magtfulde politikere i verden. Han efterfulgte Donald Trump i år 2020 for at blive USA's 46. præsident. Som medlem af Det Demokratiske Parti fungerede han som USA's 47. vicepræsident, der repræsenterede Delaware som senator fra 1973 til 2009.

Biden blev født i 1942 i Pennsylvania og fik en doktor i jura fra Syracuse University i år 1968. Han er den ældste valgte præsident i USA's historie og den første, der har en kvindelig og en afrikansk/asiatisk-amerikansk vicepræsident. Kamala Harris. I sine første to dage som præsident underskrev Biden 17 ordrer, hvoraf de fleste vedrørte vendingen af ​​de fleste af Trumps udenrigspolitikker, især dem, der vedrører immigration og klimaændringer.

4.Angela Merkel

Angela Merkel er en tysk politiker, der har fungeret som kansler i Tyskland siden 2005, hvilket gør hende til den mest magtfulde kvinde i verden. Hun var leder af oppositionen fra 2002 til 2005, før hun blev kansler. Merkel var leder af Den Kristelige Demokratiske Union fra 2000 til 2018. Hun er den første kvindelige kansler i Tyskland og bredt beskrevet som den de facto leder af Den Europæiske Union.

Merkel blev født i Hamborg i det daværende Vesttyskland. Merkel fortsatte sin uddannelse på Karl Marx Universitet, Leipzig, hvor hun studerede fysik fra 1973 til 1978. Hun fik en doktorgrad for sit speciale i kvantekemi. Før hun begav sig ud i politik, arbejdede hun som forsker og udgav mange artikler i tre år indtil 1989.

Det store vendepunkt i hendes politiske karriere var Berlinmurens fald i 1989, da hun meldte sig ind i et nyt parti Demokratisk Opvågning, som senere blev fusioneret med Østtysk kristendemokratisk union. Merkel fungerede kort som vicetalsmand for den første demokratisk valgte østtyske regering.

5. Jeff Bezos

Jeff Bezos er den første amerikanske iværksætter på listen over de mest magtfulde mennesker i verden i 2021. Han er grundlægger og administrerende direktør for den multinationale teknologivirksomhed Amazon. Ifølge Forbes er hans anslåede nettoværdi i juni 2021 mere end 200 milliarder dollars, hvilket gør ham til den rigeste person i verden og også magtfuld.

Født i 1964 studerede Mr. Bezos elektroteknik og datalogi ved Princeton University. Før han startede Amazon i 1994 arbejdede han på Wall Street i næsten otte år på en række forskellige områder.

Amazon, der oprindeligt startede som en online boghandel, tilbyder nu en bred vifte af e-handelsprodukter og -tjenester såsom cloud computing, video/lydstreaming og kunstig intelligens. Det er nu verdens største online salgsselskab med $400 milliarder i salg. I år 2000 grundlagde Bezos sub-orbital rumflyvningstjenesteselskab Blue Origin på grund af hans interesse for rumrejser.

6. Pave Frans

Pave Frans er leder af den katolske kirke og suveræn for Vatikanstaten. Han er blandt de mest populære verdensledere med følgere fra hele kloden. Han er den første pave, der er medlem af Jesu Selskab.

Han er født i Argentina og arbejdede som udsmider og pedel i sine yngre år. Han fik senere en uddannelse i farmaci til at blive kemiker og blev tekniker for et fødevarevidenskabslaboratorium.

Han fik inspirationen til at slutte sig til Jesu Selskab efter at være kommet sig over alvorlig sygdom og blev præst 11 år senere. Han blev derefter ærkebiskop og skabte senere en kardinal. Francis fastholdt traditionelle synspunkter fra den katolske kirke om gejstligt cølibat, ordination af kvinder og abort, da han var pave.

7. Bill Gates

Bill Gates er en amerikansk computerprogrammør og iværksætter, der var med til at stifte Microsoft Corporation, verdens største firma inden for pc-software. Udover computere har den amerikanske forretningsmagnat Bill Gates en interesse inden for mange områder. Han er også forfatter, godsejer og filantrop, hvor mange velgørenhedsprogrammer udføres af Bill & Melinda Gates Foundation, som er verdens største private velgørenhedsorganisation.

Gates anslåede nettoværdi er 145,3 milliarder dollars i 2021, som kodede sit første computersoftwareprogram i en ung alder af 13. Han var en frafalden af ​​Harvard University, som havde flere stillinger i virksomheden, herunder at være formand, administrerende direktør, præsident, og chefsoftwarearkitekt.

Gates sammen med sin kone Melinda lancerede William H. Gates Foundation i 1994, som senere blev omdøbt til Bill & Melinda Gates Foundation i 1999 for at finansiere globale sundhedsprogrammer. I 2010 blev The Giving Pledge grundlagt af Gates og Warren Buffett, hvor de og andre milliardærer forpligter sig til at give minimum 50% af deres formue til filantropi.

8. Mohammed bin Salman Al Saud

Mohammed bin Salman, også kendt som MBS, er en Saudi-Arabien-politiker, som er Saudi-Arabiens kronprins, tilfældigvis også landets vicepremierminister. Han fungerer også som formand for Rådet for økonomiske og udviklingsanliggender, formand for Rådet for politiske og sikkerhedsmæssige anliggender og forsvarsministeren.

MBS beskrives ofte som magten bag sin fars, kong Salmans trone. I 2017 udnævnte kong Salman MBS i hans sted ved at fjerne sin nevø Muhammad bin Nayef fra stillingen som kronprins. MBS havde succes med flere vigtige indenlandske reformer, såsom at indføre regler for at begrænse religiøse politibeføjelser, fjerne forbuddet mod kvindelige chauffører og svække det mandlige værgesystem.

Bin Salman regerer over et autoritært regime i Saudi-Arabien, og hans embedsperiode er blevet rystet med mange kontroverser, såsom stigningen i de påståede tilfælde af tortur af menneskerettighedsaktivister, forholdet til Donald Trump, eskalering af Qatars diplomatiske krise, telefonhacket mod Jeff Bezos og mordet på journalisten Jamal Khashoggi, som var kritiker af MBS.

9. Narendra Modi

Narendra Modi er den nuværende og 14. premierminister i Indien, som er verdens største demokrati. Det gør ham til den mest populære premierminister i verden. Han var chefminister i delstaten Gujarat fra 2001 til 2014. Han er medlem af parlamentet for Varanasi-valgkredsen fra Uttar Pradesh.

Han er medlem af Bharatiya Janata Party (BJP), som er verdens største parti i forhold til primært medlemskab. Han er medlem af den nationale demokratiske alliance (NDA) og også et registreret medlem af Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS). I 1950 blev Modi født i den lille by Vadnagar i det nordøstlige Gujarat. Efter at have afsluttet sine gymnasiestudier rejste han rundt i Indien i to år og besøgte flere religiøse centre.

Modi blev introduceret til RSS, da han var 8 år gammel. Han begyndte at arbejde for RSS i 1971. RSS udnævnte ham til BJP i 1985, hvor han havde en fænomenal vækst til at blive generalsekretær.

Modi var partiets premierministeransigt ved parlamentsvalget i 2014 og vandt en jordskredssejr med 282 sæder med 31 % stemmeandel og fik et komfortabelt flertal i Lok Sabha, underhuset i det indiske parlament. Modi vandt den anden periode i 2019 med 303 pladser.

10. Larry Page

Google behøver ingen introduktion i teknologiens verden, og Larry Page sammen med Sergey Brin er medstiftere af Google. Larry er en amerikansk internetiværksætter og datalog. Han var administrerende direktør for Google i fire år, fra 1997 til 2001, da han trådte tilbage.

Han blev igen udpeget som Googles CEO fra 2011 til 2105, før han forlod for at blive CEO for Alphabet Inc, Googles moderselskab. Han holdt posten indtil 2019 og blev senere Alphabet-bestyrelsesmedlem.

Med en anslået nettoværdi på $112,5 milliarder er Page den sjette rigeste person på verdensplan. Han spillede en væsentlig rolle i at skabe Googles søgerangeringsalgoritme. Født i 1973 i Michigan, har Page en Bachelor of Science Degree i Computer Engineering fra University of Michigan og en Master of Science fra Stanford University. Han har også en ph.d. i datalogi.

Håber du kunne lide denne artikel. Tjek dette rum for flere sådanne interessante artikler.